AkademiEğitimEkonomiİKÇU

İşletme Bölümünden Strateji, Yönetim ve Liderlik Sohbetleri 

Haber- Fotoğraf: Nurdan Ünlüoğlu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü tarafından Strateji, Yönetim ve Liderlik konulu akademik sohbet programı düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencilerinin Sunum ve Rapor Hazırlama dersi kapsamında Strateji, Yönetim ve Liderlik alanındaki güncel konu ve örnekleri üç oturumda ele aldıkları programa İşletme Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nisa Akın ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Program hakkında bilgi veren ders danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nisa Akın, “Bu programda, İşletme bölümü 1. sınıf öğrencilerinin topluluk önünde sunum yapabilme kabiliyetlerini öne çıkaran, hazırladıkları akademik raporları sunabildikleri bir sohbet ortamı yaratıyoruz. Üç oturumdan oluşan bir panel şeklinde ilerliyoruz. Her bir oturumda sekiz tane öğrencimiz benzer konuların sunumlarını yapıyorlar. Pazarlama ve Marka Üretimi, Strateji ve Strateji, Yönetim ve Liderlik, Girişimcilik ve Bütçeleme-Finans üzerine; yani işletmenin dört faktörünü de içeren seminerler serisi yapmayı planladık. Bugün de “Strateji, Yönetim ve Liderlik” üzerine konuşuyoruz. Her bir günde de yaklaşık yirmi dört öğrencimiz, üçer oturumda bizlere konuyla alakalı örnekleri, güncel gelişmeleri ve konunun akademik yönünü beşer dakikalık kısa sunumlar şeklinde anlatıyorlar” ifadelerini kullandı.

Programın “Strateji” başlıklı ilk oturumunda Busenur Yiğit, Zeynep Kaya, Aysu Ece Cerit, Ege Türkeş, Ceyda Özer, Semir Önerden, Buse Solmaz ve Ayşenur Pehlivan; “Yönetim” başlıklı ikinci oturumunda Artun Toprak, Elif Gül Keskin, Yavuz Tırnava, Ayşenur Deniz, Güneş Borazan, Berna Zorbaş, Alp Emre Yanık ve Tuğçe Ketecioğlu; “Liderlik”  başlıklı üçüncü ve son oturumunda ise Süheyla Bahadır, Burçak İnci, Dilara Hakalmaz, Helin Yılmaz, Çağdaş Şahin, Nurten Tuna, Şevval Dizdar ve Yasin Akdeniz sunumlar yaptılar.