En GüncelİKÇUİzmir

İKÇÜ Turizm Fakültesi Tire’ye Teknik Gezi Düzenledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi ve İKÇÜ SKS Gastronomi Topluluğu tarafından Tire’ye teknik gezi düzenlendi

İKÇÜ Turizm Fakültesi öğrencilerinin, bölgenin zengin gastronomik ve kültürel mirasını keşfetmelerini, yerel lezzetleri tanımalarını ve bölgenin tarihi dokusunu yakından incelemelerini amaçlayan gezide, Tire’nin lezzetlerinden olan Taktak Kebabı ve Tire Köftesi gibi yöresel yemekler hakkında bilgiler verildi.

Tire’nin tarihi ve kültürel değerleri hakkında da bilgi edinen öğrenciler, Tire’nin Salı Pazarı’nda yöresel ürünlerin çeşitliliğini öğrenme fırsatı da buldular. Ardından öğrenciler Fermente Ege Sucukları fabrikasını ziyaret ettiler ve burada üretim sürecini detaylı bir şekilde yerinde incelediler. Üretim sürecinin her aşamasını yakından gören öğrenciler, endüstriyel mutfakta çalışan profesyonellerin tecrübelerinden yararlanma imkanı buldular. 

Teknik gezinin son aşamasında, incelenen ürünlere yönelik bir tadım etkinliği düzenlendi ve öğrenciler ürünleri deneyimleyerek yöresel lezzetleri keşfettiler.