Dünya Biyoçeşitlilik Gününde İKÇÜ’de Doğa Keşfi Atölyesi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde Dünya Biyoçeşitlilik Gününe özel “Kaliteyle Doğa Keşfi ve Bilinci” atölyesi düzenlendi
İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölümü, Kâtip Çelebi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve SKS Kalite Topluluğu tarafından, biyoçeşitliliğin korunması amacıyla her yıl kutlanan Dünya Biyoçeşitlilik Gününde “Kaliteyle Doğa Keşfi ve Bilinci” atölyesi düzenlendi. SKS Kalite Topluluğu üyesi öğrencilerin katıldığı etkinlik, Coğrafya Bölümü Paleocoğrafya ve Jeoarkeoloji laboratuvarında, Kâtip Çelebi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Ünal ile Fiziki Coğrafya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Serdar Vardar koordinatörlüğünde gerçekleşti.
Üç bölümden oluşan “Kaliteyle Doğa Keşfi ve Bilinci” atölyesinde, topluluk üyesi öğrencilere kayaçlar hakkında bilgi veren Doç. Dr. Serdar Vardar, eski doğal ortam çıkarımlarını da anlattı. Ardından öğrenciler, Doç. Dr. Vardar gözetiminde mikroskop altında mikrofosil örneklerini incelediler.
Doç. Dr. Vardar’dan, doğal çevre değişme izlerinin Toprak-sediman sondajı ile zeminin derinliklerinden nasıl elde edildiğini öğrenen öğrenciler, ağaçların üzerinde gerçekleştirilen dendrokronoloji uygulaması ile iklim değişikliğinin yansımalarını ve doğal çevre değişmelerinin ekolojik ortamdaki yankısını da yerinde gördüler.
Atölye, öğrencilerin ağaç halkaların ağaca zarar verilmeden burgu ile nasıl alındığını birebir gerçekleştirmelerinin ardından sona erdi.