En GüncelİKÇUKültür - Sanat

Medya ve İletişim Öğrencilerinin Belgesel Film Gösterimi: Ben Neler Çektim!

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinin 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında çektikleri belgesel filmlerin gösterimi yapıldı

İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinin, Görsel İletişim ve Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirkıran danışmanlığında çektikleri antropolojik ve etnografik filmler, İKÇÜ Medya ve İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Cep Sinemasında gösterildi.

Sabah ve öğleden sonra iki oturumda gerçekleşen gösterimin moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Cenk Demirkıran, “Bu organizasyonu, öğrencilerimize sene boyunca verdiğimiz eğitimin çıktılarını görünür kılmak için düzenledik. Öğrencilerimiz hem bir belgesel filmin yapımını gerçekleştirerek deneyim kazandılar hem de etnografik belgelemeler yaptılar. Belgesel film yapımının teorisini ve uygulamayı bir arada öğrendiler. Bugün, onların yaptıkları filmleri izleyip tartışıyoruz. İzleyici yorumları, yaptıkları filmlere dönüt olması açısından öğrencilerimiz için çok önemli” dedi.

Prof. Dr. Demirkıran gösterimin, film yapım sürecinin zorlukları bağlamında öğrencilerin neler çektiklerini ifade etmesi açısından, mizahi bir yönü de olan “Ben Neler Çektim” başlığı ile düzenlenmesinin ise Medya ve İletişim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Halit Kartal’ın önerisi olduğunu açıkladı.

Film gösterim seanslarının sonunda Prof. Dr. Cenk Demirkıran’ın moderatörlüğünde izleyiciler yönetmenlere sorular sordular. Gösterime konuk olarak katılan Şenol Erden ise sektör profesyoneli gözüyle öğrencilerin filmlerini değerlendirdi.

Organizasyonun ilk seansında Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri Ali Yaman, Beyza Şengül ve Zeynep Yaşar’ın “Dario Moreno”, Emre Evcim’in “Bartık Kardeşler”, Melike Ertaş ve Selim Karagöz’ün “Tekçe”, Bişeng Ucar’ın “Son Sıcak Demirci, Özlem Erörs’ün “Ağaçlar ve İnsanlar”, Aydan Sarıtaş’ın “Evdeki Seramik, Özlem Erörs, Selin Uçar ve Sümeyye Sarı’nın “Deriden Nefes, Ağaçtan Ses” ve Kübra Bali ile Aleyna Yıldırım’ın “Halamın Halıları” adlı belgesel filmlerinin gösterimi yapıldı.

İkinci seansta ise Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri Yiğit Ak’ın “Geleneksel Menemen Çömlekçiliği”, Bişeng Ucar’ın “Kemeraltı’nda Keçe”, Ali Yaman’ın “Köyümde Bir Dilim Zaman” ve Aleyna Büşra Sağlam ile Hüseyin Oğuzhan Önenç’in “Anılar ve Kül: 1922 İzmir Yangını” adlı belgesel filmleri gösterildi.