AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Haciyanlı Endokrin Cerrahisi Derneği Başkanı Oldu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Haciyanlı, Endokrin Cerrahisi Derneği Başkanı oldu

Endokrin hastalıklarını bilimsel düzeyde ele alma, taramaları risk gruplarında yoğunlaştırarak erken tanı oranlarını yükseltme ve endokrin cerrahi alanındaki genel cerrahları ulusal ölçekte bir çatı altında toplama amacıyla faaliyet gösteren Endokrin Cerrahisi Derneği’nin yeni başkanı İKÇÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Haciyanlı oldu.

1994 yılında kurulan Endokrin Cerrahisi Derneği bölgesel, ulusal ve uluslararası anlamda bilimsel toplantılar ve eğitim programları düzenleyerek alandaki son gelişmelerin aktarılmasını sağlamayı hedefliyor.