AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de Uluslararası İlişkilerde Çok Sesli Müziğin Yeri Konuşuldu

Fotoğraf- Nurselin Bostan

Muhabir- Aleyna Arslanbaş

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından “Dünden Bugüne Çok Sesli Müzik ve Uluslararası İlişkiler” konulu söyleşi gerçekleştirildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Demir’in moderatörlüğünü yaptığı söyleşinin konuk konuşmacısı, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Çello Sanatçısı Hakan Cem oldu. İKÇÜ Nizami-i Gencevi Konferans Salonunda düzenlenen programa akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Kendini tanıtarak sözlerine başlayan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Çello Sanatçısı Hakan Cem, sanatın uzlaşmacı ve barışçıl özelliği ile uluslararası ilişkiler arasındaki bağlantıyı anlattı. Ülkeler arası sorunları sanat üzerinden aşmanın ve sanat yoluyla ülkeleri ve insanları bir araya getirmenin öneminden söz eden Cem, mesleki ve sanatsal tecrübelerine dayanarak müzik ve uluslararası ilişkiler bağı hakkındaki düşüncelerini paylaştı. 

Program, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.