AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’nün TÜBİTAK-1001 Projesinin Arazi Çalışmaları Başladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi ile Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölümünün ortaklaşa yürüttüğü TÜBİTAK-1001 Araştırma Projesinin saha-arazi çalışmalarının kara araştırma bölümü başladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi ile Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölümünün, TÜBİTAK-1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında ortaklaşa yürüttüğü “Aliağa Körfezi Sedimentlerinde Birincil Üretim İndikatörlerinin ve İz Elementlerin Tarihsel Birikim Süreçleri, Yansıttıkları Paleocoğrafi Ortamlar ve Güncel Dağılış Dinamikleri” başlıklı projenin arazi çalışmaları başladı.

Aliağa-Güzelhisar Çayı Kıyı Ovası’nda başlayan saha-arazi çalışması, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan ile Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Kükrer ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Vardar ile Dr. Öğr. Üyesi Dilek Aykır Akdağ koordinatörlüğünde yürütülüyor.

Proje kapsamında yapılan çalışma ile kıyı ovasının ağız kısmından alınan ve deniz tabanından alınacak örneklerin değerlendirilmesi, ovanın eski coğrafi özellikleri ile ekolojik risk durumunun kapsamlı bir şekilde tespit edilmesi amaçlanıyor. Kara kısmından alınan “sediman” örnekleri üzerinden yapılan analizler devam ederken, ilerleyen haftalarda başlayacak deniz kısmı araştırmaları için İKÇÜ akademisyenleri çalışmalarına devam ediyor.

İKÇÜ’lü akademisyenler, katkı ve destekleri için Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve yönetim ekibine ve arazi çalışmalarına katkı sağlayan Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Baha Büyükışık’a teşekkürlerini sundu.