AkademiEn GüncelİKÇUKültür - Sanat

“Yeşilin Tonu” Belgeseli İKÇÜ’de Gösterildi

Muhabir- Asya Meyda Birlik

Fotoğraf-Ahmoudou Mohamed

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümünün düzenlediği Film Gösterimi ve Söyleşi etkinliğinde “Yeşilin Tonu” belgeseli gösterildi

İKÇÜ Medya Merkezi Cep Sineması’nda düzenlenen Film Gösterimi ve Söyleşi etkinliğinde, birçok üniversitede gösterimi yapılan  “Yeşilin Tonu” belgeselinin yönetmeni Beykoz Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Emre Ahmet Seçmen ağırlandı. Ordu’nun Mesudiye ilçesine bağlı Yeşilce ve Yeşilyurt beldelerini tarihsel ve sosyolojik açıdan ele alan “Yeşilin Tonu” belgesel filminin gösterimi ile başlayan etkinlik, moderatörlüğünü İKÇÜ SBBF Medya ve İletişim Bölümü Görsel İletişim ve Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirkıran’ın yaptığı, Dr. Öğr. Üyesi Emre Ahmet Seçmen’in konuşmacı olduğu söyleşi ile devam etti. 

“Yeşilin Tonu” belgeselinin yönetmeni ve önceki yıllardan öğrencisi olan Dr. Öğr. Üyesi Emre Ahmet Seçmen’in başarısından dolayı gururlu ve mutlu olduğunu dile getiren İKÇÜ SBBF Medya ve İletişim Bölümü Görsel İletişim ve Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirkıran, “Büyük emekler vererek çıktığı bu yolda başarılar elde etmesi, hocası olarak beni mutlu ediyor. Umarım tüm öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını bu şekilde alırlar” dedi. 

Dr. Öğr. Üyesi Emre Ahmet Seçmen ise, üçüncü filmi olan “Yeşilin Tonu”nun yalnızca kurgusunun 130 saat sürdüğünü ve filme büyük bir emek verildiğini anlattı. 10 üniversitede gösterimi yapılan belgeselin bir araştırma projesi olarak yazılıp fınanse edildiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Seçmen, “Belgesel ekibi tamamen öğrencilerimden oluşuyor. Buradaki hedefimiz, amatör bir ruhla, olabilecek en iyi projeyi çıkartmaktı. Biri yaptığımız belgeseli üniversitelerde, film festivallerinde göstermek, diğeri ise dijital platformlarda yer almasını sağlamak olmak üzere iki temel amacımız vardı. Amaçlarımızı gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz” diye konuştu. Dr. Öğr. Üyesi Seçmen, Ordu’nun Mesudiye ilçesine bağlı Yeşilce ve Yeşilyurt beldelerini tarihsel ve sosyolojik açıdan ele alan ve beldelerin mimarisini, coğrafi güzelliklerini ve misafirperverliğini gözler önüne seren “Yeşilin Tonu” belgeselinin konusu, yapım süreci ve bu süreçte karşılaştıkları zorluklar hakkında da bilgi verdi.

Erkinlik, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.