AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de Hemşirelik Haftası Kutlamaları Öğrencilerin Proje Sunumları ile Sona Erdi

Fotoğraf- Nurselin Bostan

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde Hemşirelik Haftası Kutlamaları, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen bir dizi etkinliğin ardından öğrencilerin bilimsel ve sosyal projelerini sundukları programla birlikte sona erdi

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A ve Toplumsal Duyarlılık projelerini sundukları program Doç. Dr. Jülide Gülizar Yıldırım ve Dr. Öğr. Üyesi Beste Özgüven Öztornacı moderatörlüğünde gerçekleşti. Programa Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı, Bölüm Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Leyla Baysan Arabacı ve Dr. Öğr. Üyesi Esra Ardahan Akgül ile birlikte akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlik hakkında konuşan Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nda 2021 Yılının 1. Dönem Çağrısından bu yana Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından üretilen 33 projenin kabul aldığını açıklayarak, başarılarından dolayı öğrencileri ile gurur duyduklarını belirtti. Üniversitelerin bilimsel çalışmalar yapan kurumlar olmalarının yanında, sosyal anlamda farkındalık oluşturma sorumluluklarının da bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sarı, bu anlayışla hareket eden Hemşirelik Bölümü’nün müfredatında 2011 yılından bu yana Toplumsal Duyarlılık adlı bir seçmeli dersin yer aldığını dile getirdi. Prof. Dr. Sarı, ders kapsamında her yıl öğrenciler tarafından çok sayıda proje üretildiğini ve bu sayede de toplumsal duyarlılığı yüksek mezunlar verdiklerini ifade etti.

Programın ilk bölümünde, Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Medine Yılmaz, Prof. Dr. Elif Ünsal Avdal, Doç. Dr. Jülide Gülizar Yıldırım Duman, Doç. Dr. Betül Aktaş, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Büyükbayram Arslan ve Dr. Öğr. Üyesi Ekin Dila Topaloğlu Ören danışmanlığında; bölüm öğrencileri Suzan Özgür, Sena Günay, Hanne Kılavuz,  Amine Aydın, Furkan Güner, Havva Akın ve Merve Öztürk tarafından yürütülen TUBİTAK 2209-A proje sunumları gerçekleştirildi.

Programın ikinci bölümünde ise Hemşirelik Bölümünde yürütülen toplumsal duyarlılık projelerinden örnekler sunuldu. Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Büyükbayram Arslan ile Dr. Öğr. Üyesi Feyza Dereli’nin yaptıkları programda, “Damgalıyoruz… Çünkü Bilmiyoruz”, “Oyunun Dili Yok”, “Hemşire Olmak”, “Miniklerle Sağlıklı Çevreye Dönüşüm” ve Hemşirelik Haftasında sosyal sorumluluk projeleri alanında Türk Hemşireler Derneği tarafından ikincilik ödülüne layık görülen “Başarıya Giden Yolda Sağlıklı Yaşam” projeleri sunuldu.