AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de SSCI Dergilerinde Yayın Yapma Süreci ve Aşamaları Anlatıldı

Fotoğraf- Nurselin Bostan

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü, “SSCI Dergilerinde Yayın Yapmak, Süreç ve İpuçları” konulu seminer düzenledi

SSCI dergilerinde yayın yapma süreçleri hakkında bilgi aktarmak amacıyla İKÇÜ Nizami-i Gencevi Konferans Salonunda düzenlenen seminer, İKÇÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrullah Erul tarafından verildi. Seminere Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahman Akbolat ve Dr. Öğr. Üyesi Özgür Sarıbaş ile akademisyenler katıldı.

Social Sciences Citation Index (SSCI) dergilerinde yayın yapma süreçlerini ele alan Doç. Dr. Emrullah Erul, akademik hayatı boyunca edindiği tecrübelerden bahsederek, SSCI dergilerinde yayın yapmanın belli standartların üzerine çıkmak anlamına geldiğini ve bunun da bilim insanına belli ölçülerde bir itibar kazandırdığını dile getirdi.

Her derginin belli başlı kitlesinin, ölçümünün ve etki alanının bulunduğunu söyleyen Doç. Dr. Erul, bu noktada doğru dergi seçmenin önemini anlattı. Uluslararası dergilerde yayın yapmanın öneminden, konu seçiminde özgünlüğün değerinden ve alana katkı sağlanmasının önceliğinden söz eden Doç. Dr. Erul, nitelikli bir makalenin unsurlarına da değindi.

Seminer, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.