AkademiEn GüncelİKÇUYemek

8’incisi Düzenlenen İKÇÜ Yemek Festivalinde Lezzetler Yarıştı

Fotoğraf- Zeynep Yaşar & Tuğçe Yetgin

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Yemek Festivali ve Yemek Yarışmasında farklı kategorilerde birbirinden lezzetli yemekler kıyasıya yarıştı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen 8. Geleneksel Uluslararası Yemek Festivali ve Yemek Yarışması’nda sunulan yemekler hem göze hem damaklara hitap etti. “Zeytinyağlılar ve Mezeler”, “Atıksız Mutfak”, “Hamur İşleri” ve “Tatlılar” olmak üzere dört ayrı kategoride düzenlenen yarışma Turizm Fakültesi Uygulama Mutfağında gerçekleşti. Heyecanlı anlara sahne olan yarışmada yemekler lezzet, kıvam ve görünüm gibi kriterler çerçevesinde değerlendirildi. Yarışmada dereceye girenler ise İKÇÜ Merkez Kampüs Yarasa Sokakta düzenlenen Yemek Festivali’nde ilan edildi. 

Geleceğin şefleri İKÇÜ’lü öğrenciler tarafından yapılan yemeklerin görücüye çıktığı Yemek Festivali’ne Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ile Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Genel Sekreter Nurettin Memur, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler ile Pastacı Şef Ebru Anar, Oli Oli Social Mutfak Koordinatör Şefi Kerem Ermin, FT Lotus Thermal Hotel Şefi Volkan Toker, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Açılış öncesinde, stantları tek tek ziyaret eden ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler’den bilgi alarak yapılan yemekleri tadan Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ile Prof. Dr. Süleyman Akbulut ve Genel Sekreter Nurettin Memur öğrencilerin heyecanını paylaştı. 

Bugün Kampüsümüzde Bir Bahar Havası Esti

Festivalin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Turizm Fakültesi tarafından geleneksel hale getirilen Yemek Festivali’nin 8’incisinin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Prof. Dr. Akbaş, “Birbirinden güzel zeytinyağlılar, hamur işleri ve tatlılar; öğrencilerimiz ve personelimiz tarafından hazırlanan lezzetler, alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Bunların hepsi, aslında mesleğe ilgi uyandırmak ve alandaki çalışmaları özendirmek adına çok başarılı uygulamalardı. Öğrencilerimizin gerçekten çok yetenekli ve başarılı olduklarına, aldıkları eğitimleri çok iyi özümsediklerine ve piyasada yer almaya hazır hale geldiklerine şahit olduk. Yemeklerin sergilendiği stantları dolaşarak, bu özenle hazırlanmış lezzetleri tatma imkanına sahip olmak ise bizim için eşsiz bir tecrübeydi. Bugün kampüsümüzde, bir bahar havası esti. Bu etkinliğin düzenlenmesinde ve gerçekleşmesinde emeği olan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler başta olmak üzere, fakülte akademik ve idari personeli ile öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 

Her Bir tarif, Her Bir Yemek Bize İlham Verecek 

Turizm Fakültesi’nin, Uluslararası Yemek Festivali ve Yemek Yarışması’nın 8’incisini düzenlemesinden mutluluk ve gurur duyduğunu dile getiren Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler, yarışma hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Güler, “Bu yarışma sadece rekabet değil, aynı zamanda bir öğrenme ve paylaşma platformudur. Her bir tarif, her bir yemek bize ilham verecek ve yeni ufuklar açacaktır. Yarışmacılarımızın ‘ellerine sağlık’ diyorum ve jüri üyelerimize de bu etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Prof. Dr. Güler, etkinliğin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse başta olmak üzere üniversite üst yönetimine, katkılarından dolayı Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na ve Destek Hizmetleri birimine, yarışmaya katılan ve destek olan herkese teşekkür ederek konuşmasını noktaladı. 

8. Uluslararası Yemek Festivali açılış konuşmalarının ardından, yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Festival, Pastacı Şef Ebru Anar, Oli Oli Social Mutfak Koordinatör Şefi Kerem Ermin ve FT Lotus Thermal Hotel Şefi Volkan Toker tarafından gerçekleştirilen workshopların ardından sona erdi.