En GüncelİKÇUSağlık

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan Sosyal Sorumluluk Projeleri

Muhabir- Aleyna Arslanbaş

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, öğrencilere fizyoterapi ile diğer alanların entegre bir şekilde çalışması noktasında bilgi ve deneyim kazandırmak amacıyla sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen sosyal sorumluluk projesi etkinliklerine çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım sağladı.  

Moderatörlüğünü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Hatice Ayan’ın yaptığı “Fizyoterapist Bakış Açısı ile Nörogelişim ve Dans” konulu etkinliğin konuğu olan Fizyoterapist ve Dans Eğitmeni Behlül Levent, bebeklikten erişkinliğe uzanan dönem boyunca, bireylerde gerçekleşen hareket değişimleri hakkında bilgi verdi. Fizyoterapi profesyonellerinin dansa bakış açısı ile ilgili konuşan Behlül Levent, sanatın perspektifi ile hareketin kesişimi konusunda deneyimlerini aktardı. Behlül Levent, söyleşi sonrasında katılımcılar ile birlikte bir dans gösterisi gerçekleştirdi. 

Sağlık için fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek ve aktif bir hayat sürmenin fiziksel, ruhsal ve zihinsel açıdan etkileri konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “Beyin ve Egzersiz” konulu bir diğer etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Öğr. Gör. Hatice Ayan, beyin sağlığı açısından egzersiz yapmanın önemine değindi.