En GüncelİKÇU

İKÇÜ’lü Gençlerden Filistin’e Destek Yürüyüşü

Filistin’e destek vermek amacıyla kurdukları “Kampüste İntifada!” çadırlarıyla yaşanan trajediye dikkat çeken İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Genç Düşünce Fikir Sanat ve Medeniyet Topluluğu üyesi gençler, nöbetlerinin 17’nci gününde kampüs yürüyüşü düzenledi

Rektörlük Binası önünde toplanan gençlere, akademik ve idari personel de destek verdi. Ellerinde pankartlarla yürüyüşe gelen gençlere desteklerini ifade eden İlahiyat Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Dursun, İsrail’in son olarak Refah’ta yerinden edilmiş Filistinlilerin kampını bombaladığını kaydederek asrın en büyük soykırımı karşısında asla sessiz kalmayacaklarını söyledi. Dursun, “Asrın en büyük soykırımının yaşandığı Filistin’de katiller sürüsü Refah’ı bombaladı. Çok şehitlerimiz var. İKÇÜ öğretim üyeleri ve öğrenciler olarak dünya insanlığının vicdanını derin bir şekilde kanatan bu olayı protesto etmek için bu kutlu yürüyüşü planlayarak safımızı belli ettik”  dedi.

Sessiz Kalan Zulme Ortak Olur

Öğrenciler adına açıklama yapan Büşra Başak Kaplan, gençler olarak insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından birine karşı sessiz kalmadıklarını belirtti. Gazze ve Filistin çadırında nöbetlerine devam ettiklerini, İsrail ürünlerini boykotu içeren dilekçeler topladıklarını söyleyen Kaplan, “Bizler sessiz kalmamaya devam edeceğiz. Zulüm kimden gelirse, kime yapılırsa yapılsın karşısında olmak insanlık gereğidir. Gazze’de masum çocuklar, kadınlar, gençler katlediliyor. Dünya buna sessiz kalıyor. Adalet ve barış talebimiz sadece bugünün meselesi değil, yarınlarımız için de hayati öneme sahiptir. Geleceğimizi barış, adalet ve insan haklarına saygı temelinde inşa etmek istiyoruz. Yaşanan katliamı durdurması için uluslararası topluma haykırıyoruz. İnsanlık için, adalet için, barış için sesimizi yükseltmeye devam edelim. Bizler İKÇÜ öğrencileri olarak her zaman mazlumun yanında olacağız. Unutmayalım sessiz kalan zulme ortak olur. Bizler zulme ortak olmuyoruz” şeklinde konuştu.

Ellerinde pankartlarla Rektörlük önünden Gazze’ye destek sloganları atarak yerleşke içinde yürüyüşe geçen grup, Filistin destek çadırlarında eylemlerini sonlandırdı.