AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’nün NEETWORK Projesi Kapsamında ‘Bağımlılıkla Mücadele ve Turizm Sektöründe İstihdam Potansiyeli’ Söyleşisi Düzenlendi 

Fotoğraf- Nurselin Bostan

Muhabir- Aleyna Arslanbaş

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin İzmir Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği ile yürüttüğü “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Uyuşturucu Bağımlılığı Riski Altındaki Kadınlar Sürdürülebilir Destek” (NEETWORK) Projesi kapsamında bir söyleşi düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin İzmir Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği ile yürüttüğü “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Uyuşturucu Bağımlılığı Riski Altındaki Kadınlar Sürdürülebilir Destek” (NEETWORK) Projesi ile İzmir’deki turizm ve gastronomi sektörünün mevcut işgücü piyasası ihtiyaçlarına dayalı olarak, ne eğitimde ne istihdamda olan (NEET) genç kadınların istihdamının artırılması amaçlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenmeye layık görülen proje kapsamında “Bağımlılıkla Mücadele ve Turizm Sektöründe İstihdam Potansiyeli” konulu bir söyleşi düzenlendi. 

Proje Yöneticiliğini İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga Şentürk’ün üstlendiği NEETWORK Projesi çerçevesinde düzenlenen söyleşi, İKÇÜ Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Tolga Şentürk, projenin doğuşu hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Şentürk, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II) kapsamında Avrupa Birliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı desteğiyle gerçekleşen projenin, eğitim ve istihdam hayatında olmayan ve bağımlılık riski altında bulunan genç kadınların ekonomik ve sosyal hayata adapte olmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.  Genç kadın istihdamının düşüklüğünden bahseden Doç. Dr. Şentürk, İzmir’in bu konuda kilit bir il olduğunu söyledi. Doç. Dr. Şentürk, proje kapsamında kat hizmetleri, barista, aşçı yardımcısı ve garsonluk olmak üzere dört farklı alanda eğitim verileceğini aktardı.

Proje işbirlikçisi İzmir Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Burhanettin Kansızoğlu, bağımlılık riski altındaki kadınlar konusuna hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini ifade ederek, insanları bilinçlendirmenin önemine değindi.

Best Western Oteli Genel Müdürü Zeki Balcı ise, hayata tutunmak için çalışmanın önemini vurguladı ve Türkiye’de turizm alanındaki personel eksikliğinin yüksek olduğunu dile getirdi. Balcı, bağımlılık riski altındaki genç kadınlara yönelik oluşturulan projenin bu alanda gerçekleşmesini olumlu bulduğunu söyledi. 

Etkinlik öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.