AkademiEn GüncelİKÇU

Eczacı İstihdamı Artırma Proje Yarışmasına İKÇÜ Eczacılık Öğrencileri Damga Vurdu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencileri, ‘Eczacı İstihdamı Artırma Proje Yarışması’nda birincilik ve ikincilik başarısı elde ettiler

Şanlıurfa Eczacı Odası Gençlik Komisyonu tarafından düzenlenen ‘Eczacı İstihdamı Artırma Proje Yarışması’nda İKÇÜ Eczacılık Fakültesi öğrencileri Gürsel Söylev ve Melisa Kaya “Sağlıkta Reform” projesiyle birinci olurken, Türkü Açıkgöz, Ayşe Gül Vuran ve Ayşe Elifsu Avşar “Amatem/Çematem Eczacılığı” projesiyle ikinciliği elde ettiler. 

Eczacılıkta istihdam problemlerine genç fikirlerden yardım alarak çözüm bulmak ve istihdamı artırmak amacıyla düzenlenen proje yarışması “Eczacı İstihdamını Artır, Geleceği Sen Şekillendir” sloganı ile gerçekleşti. 

İKÇÜ Eczacılık Öğrencileri, ön eleme aşamasını geçerek, sektörden uzman isimlerin yer aldığı jüriye final sunumlarını yaptılar. Yarışmaya damga vuran İKÇÜ’lü genç eczacılar birinciliği ve ikinciliği elde ederek 10.000 TL ve 7500 TL’lik para ödülünün sahibi oldular. Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Şenyiğit, başarılı eczacıları makamında ağırlayarak tebrik etti.