AkademiEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi İlkokul Öğrencilerine Oral Hijyen Eğitimi Verdi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, İzmir’deki çeşitli ilkokullarda Oral Hijyen Eğitimi verdi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Funda Çağırır Dindaroğlu’nun danışmanlığında, 3. sınıf öğrencileri tarafından verilen eğitimler Şehit Çevik Ersin Temel İlkokulu, Maltepe İlkokulu, Özel Girne Koleji İlkokulu, Büyük Çiğli İlkokulu ve Balatçık İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

İlkokul öğrencilerine ağız ve diş sağlığının öneminin anlatıldığı eğitimlerde, doğru diş fırçalama teknikleri ve ağız hijyenini korumanın yolları uygulamalı olarak gösterildi. Dr. Öğr. Üyesi Funda Çağırır Dindaroğlu, Oral Hijyen Eğitimini, öğrencilerde küçük yaşlardan itibaren ağız ve diş sağlığı bilinci oluşturmak amacıyla düzenlediklerini belirtti.

Eğitimlerin sonunda öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.