AkademiEn GüncelİKÇUTeknoloji

İnşaat Mühendisliği Bölümü, Bitirme Projesi Poster Yarışması Düzenledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından Bitirme Projesi Poster Yarışması düzenlendi

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf Öğrencilerinin bitirme projeleri kapsamında yürüttükleri çalışmaların posterleri İnşaat Mühendisliği Laboratuvar alanında sergilendi. Sergilenen posterlerin sunumlarının ardından yapılan değerlendirme sonucunda ilk üçe giren öğrenciler ödüllendirildi. Yarışmaya, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sorgun ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İnşaat Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin bitirme projesi posterlerinin gün boyu sergilendiğini ve sunumlarının gerçekleştirildiğini belirten Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sorgun, “Bitirme Projesi Poster Yarışmasını, öğrencilerin belli bir konuda araştırma yapmalarını, ilgili literatürleri takip etmelerini ve bir bitirme projesi hazırlayarak uzmanlaşmalarını sağlamak amacıyla düzenledik. Aynı zamanda, lisansüstü eğitime devam edecek öğrencilerimize tez hazırlama ve sunum yapabilme tecrübeleri kazandırmayı ve gelişimlerine katkı sağlamayı da hedefledik” dedi. 

Bitirme Projesi Poster Yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından, Seattle’da yapılan Seismic Design Competition (Sismik Dizayn Yarışması)’da Türkiye’yi ve İKÇÜ’yü başarıyla temsil eden ve dünyanın önde gelen 40 üniversitesinin boy gösterdiği yarışmada Türk üniversiteleri arasında 1’inci, genel sıralamada ise 7’inci olan; yapmış olduğu yenilikçi sönümleyiciler sayesinde “Egor Popov Award for Structural Innovation” özel ödülünü kazanan EERI İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Takımına da plaket verildi.