AkademiEn GüncelİKÇU

Haluk Sılay Üniversitelerarası Bitirme Projeleri Yarışmasına İKÇÜ Damgası

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen “Haluk Sılay Üniversitelerarası Bitirme Projeleri Sergisi ve Yarışması”na damga vurdu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) mühendislik öğrencileri, İzmir ve Manisa’dan çeşitli üniversitelerin Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği ile Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencilerinin bitirme projelerinin boy gösterdiği yarışmada birçok derece elde etti. 

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Barış Leventgelen, Gül Kader Gögüs, Kaan Öğrük ve Umur Batuhan Özmen “3 Serbestlik Dereceli Geri Sürülebilir İşbirlikçi Paralel Manipülatörün Geliştirilmesi” adlı projeleri ile Makine Teorisi ve Dinamiği – Mekatronik kategorisinde 1’incilik ödülünün sahibi olurlarken, Aytekin Dönmez, Berkin Şimşek, Hüseyin Emir Yüksel, Murat Han Uysal ve Recep Doğaç Kılıçoğlu “2 Serbestlik Dereceli Oyunlaştırılmış Bir Rehabilitasyon Robotunun Tasarımı ve Üretimi” adlı projeleri ile aynı kategoride 2’ncilik ödülünü aldılar. 

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri Büşra Yıldırım, Mustafa Hazar Kelçe ve Mustafa Turgut ise “Alçak Basınçlı Döküm Metodu ile Üretilen Jantların Kalıp Soğutma Sistemlerinin Optimizasyonu” adlı projeleri ile Makina Mühendisliği Isı-Akış-Enerji kategorisinde 3’üncülük ödülünü kazandılar. 

İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aydın Ülker, Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erkin Gezgin, Makine Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sercan Acarer de “Haluk Sılay Üniversitelerarası Bitirme Projeleri Sergisi ve Yarışması”nda İKÇÜ’lü genç mühendis adaylarının heyecanına ortak oldular.