AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’lü Hekimler Göreve Hazır

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı mezunları, “hekimlik yemini” ederek mesleğe ilk adımı attı. Âşık Veysel Rekreasyon Alanında düzenlenen mezuniyet töreninde 178 genç hekim, ailelerin coşkulu alkışları eşliğinde sahnede tur atarak alandaki yerlerini aldı

Törene İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Esad Topal ev sahipliği yaparken; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bülent Çalık, SBÜ İzmir Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İlhan, İzmir Adli Tıp Kurumu Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tokdemir, İzmir Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. M. Yekta Öncel, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, öğretim üyeleri ve çok sayıda aile gençlerin coşkusuna ortak oldu.

Önce Gönül Alın Sonra Şifaya Aracılık Edin.

Törende, mezun hekimlerin ve ailelerinin heyecanını paylaştıklarını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, tıbbın giderek teknolojik hale gelen yapısında sağlığın ana önceliğinin insan hayatı olduğunu ve tedavi süreçlerinde hasta psikolojisinin doğru anlaşılmasının önemine değindi. Prof. Dr. Bulduklu, “İşinizi yaparken hastanın önce insan olduğunu unutmayın. Hastalığın tedavisinin salt fiziksel ya da teknolojik yöntemlerle mümkün olmadığını aklınızdan çıkarmayın. Unutmayın ki iyileşmek için önce zihne ve ruha odaklanmak lazım. Bunun için ise gönüle girmek zorundasınız. Önce gönül alın sonra şifaya aracılık edin. Mezun olup, hayata atıldıktan sonra, ne kadar meşgul olursanız olun, İKÇÜ Tıp Fakültesi mezunları olarak, birbirinizle ve bizimle irtibatı koparmayın. Burada kazandığınız dostluk ve arkadaşlıkları unutmayın. Vefanın en önemli insani değerlerden biri olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Her birinizin kariyer yolculuğunda ilerlerken kazanacağınız tecrübe, sizden sonra gelen arkadaşlarınıza yol gösterecektir. Yaşadığınız tecrübeleri, başarı öykülerinizi bireysel iletişim yollarıyla birlikte, aktif hale getirilmiş olan mezun iletişim sistemimiz üzerinden paylaşmanız, onların ufkunu açacaktır” dedi.  

Her Türlü Problemi Aşacak Güçtesiniz

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Esad Topal da afiliasyon yapılarak kurulan tıp fakülteleri içerisinde akreditasyon belgesi alan ilk fakülte olduklarını hatırlattı. İKÇÜ mezunu hekimlerin güçlü bir donanım ile mesleğe kazandırıldığını kaydeden Dekan Prof. Dr. Topal, “Fakültemizin artan bir ivme ile ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan ve daha yüksek başarılara ulaşan bir tıp fakültesi olması idealimiz, özveri ile çalışmalarına devam eden öğretim üyelerimiz, bugün buradan mezun ettiğimiz sevgili öğrencilerimiz ve ortak çalışmalarda bulunduğumuz paydaşlarımız ile eş güdümlü çalışmamızla mümkün olacaktır. Genç meslektaşlarımızın edindikleri güncel teorik ve pratik bilgiler bundan sonraki meslek hayatlarında her zaman en büyük rehberleri olacaktır. Bu donanımla gerçek hayatın önünüze çıkaracağı her türlü problemi aşacak güçtesiniz. Bir insanı hayata döndümek, onun acılarını dindirmek kadar kutsal bir şey yoktur. Bunun manevi hazzı hiçbir maddi unsura değişilmez. İşte bu anlayışla hem kendi vatandaşlarımıza hem de Dünya’nın dört bir yanından şifa bulmak umuduyla sizlere başvuran insanlara şifa dağıtacaksınız. Toplumda da her zaman hak ettiğiniz saygıyı da göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Akredite Bir Okulda Okumuş Olmanın Gururunu Yaşıyoruz

Fakülte temsilcisi Erald Bakiu, akredite edilen bir fakülteden mezun olmanın gururunu paylaştıklarını ifade ettiği konuşmasında Pandemi şartlarının alınan önlemler neticesinde  eğitim hayatlarına asgari şekilde yansıdığını kaydetti. Dr. Bakiu, “Pandemiden eğitimimiz en az derecede etkilendiyse, fakültemizin yönetim kurulları, öğretim üyeleri ve öğrenci temsilci teşkilatı sayesindedir. Belirsizliklerle dolu olan bu süreçte, asla değişmeyen kemikleşmiş ders sunumlarımız bize adeta bir topraklama etkisi yarattı. Bize akredite bir okulda okumuş olmanın gururunu yaşatan, senelerdir değerli vakit ve enerjilerini akreditasyon ve reakreditasyon süreçlerine ayıran, başta dekanımız Prof. Dr. Fatih Esad Topal, eski dekanlarımız Prof. Dr. Barış Önder Pamuk ve Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, dekan yardımcıları Doç. Dr. Serkan Bilgin ve Prof. Dr. Mustafa Agah Tekindal, eski dekan yardımcıları Prof. Dr. Melih Kaan Sözmen ve Doç. Dr. Esra Meltem Koç, Öz Değerlendirme Kurullarında görevli olan tüm öğretim üyeleri ve öğrencilere teşekkür ederim” diye konuştu. 

Dönem birincisi Dr. Asiye Şen mezunlar adına yaptığı konuşmasında eğitim hayatları boyunca kendilerine her konuda destek veren tüm hocalara teşekkür etti. Dr. Şen, “Değerli hocalarım tıp fakültesine başladığımız ilk günden bizlere doktor hanım doktor bey olarak hitap ederek doktor olmanın bilincini bizlere aşıladığınız için doktorluğun sadece hasta tedavi etmek olmadığını yaptığınız akademik çalışmalara bizleri de dâhil ederek gösterdiğiniz için bizlerin iyi hekim olabilmemiz için verdiğiniz emeklere minnettarız. Her bir hocamızın bize kattığı değerler meslek hayatımızda bizimle olacak” dedi. 

Dekan Prof. Dr. Fatih Esad Topal’ın dönem birincisi Asiye Şen, dönem ikincisi Cansu Kaya, dönem üçüncüsü Serap Nihan Özalp’a hediyelerinin takdiminin ardından başarılı hekimler geleneksel fakülte yaş kütüğüne plaka çaktı.

Mezuniyet belgelerini hocalarının elinden alan genç hekimler, Dekan Prof. Dr. Topal eşliğinde hekimlik andını içti ve keplerini havaya atarak çalışma hayatına adım attı.