En GüncelİKÇUKültür - Sanat

İKÇÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi 15 Temmuz Temalı İki Sergi Açtı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümünde, 15 Temmuz temalı iki farklı sergi açıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İKÇÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından planlanan “Fotoğraflarla 15 Temmuz Sergisi” ile “Sanat ve Tasarım Çalışmaları Davetli Karma Sergisi” İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu fuaye alanında açıldı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin toplumun hafızasında diri tutulması amacıyla İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin düzenlediği bir dizi etkinlik arasında yer alan sergilerin açılışı; 12 Temmuz’da Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşecek olan ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in konuk olacağı, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse moderatörlüğündeki “İhanetin Anatomisi: Eğitim, Din ve Medya Bağlamında Fetö” başlıklı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ana programı öncesinde yapıldı. 

Sergiler hakkında bilgi veren Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman; “Darbenin sekizinci yıldönümünde fakülte olarak, toplumun hafızasını canlı tutmak için gösterilen çabalara katkı olarak iki farklı sergi hazırladık. ‘Fotoğraflarla 15 Temmuz Sergisi’nde, hain darbe girişimini ve sonrasında yaşananları anlatan, Anadolu Ajansı’na ait 40 fotoğraf yer alıyor. Buradaki her bir fotoğraf, o gün yaşanan dehşeti ve tehlikeyi gözler önüne seriyor. İkinci sergimiz ise 31 davetli katılımcının 40 eserinin yer aldığı ‘Sanat ve Tasarım Çalışmaları’ sergisidir. Bu serginin teması serbest olmakla birlikte, 15 Temmuz’u anlatan dijital afiş tasarımları, resimler ve çeşitli alanlara hitap eden tasarım çalışmalarını içeriyor. 15 Temmuz, Türk tarihinde önemli bir dönüm noktasını ifade ediyor. Bu hain kalkışmanın gelecek kuşaklara sürekli aktarılması için her yıl bu tür etkinlikler düzenlenerek hafızaların canlı tutulması son derece önemlidir. Bizler unutmadık, unutturmayacağız da!” ifadelerini kullandı. 

İKÇÜ Fuat Sezgin Konferans Salonu Fuaye Alanında açılan sergiler 11-19 Temmuz 2024 tarihleri arasında izleyicilere açık olacak.