AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ, Memnuniyet Sıralamasında Zirveye Oynuyor

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin 9 programı Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen Popüler Programların Mezun Memnuniyeti 2024 Araştırmasında, devlet üniversiteleri arasındaki sıralamada ilk 5’te yer aldı

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen Popüler Programların Mezun Memnuniyeti 2024 Araştırması sonuçları açıklandı. Araştırma kapsamında 2017-2023 yılları arasında üniversitelerin popüler lisans programlarından mezun öğrencilerden online anketle toplanan veriler sonucunda, program bazında mezunların en memnun olduğu ilk 15 üniversite sunuldu. “Aidiyet Duygusu”, “Lisans Eğitiminin İşe Kabule Etkisi”, “Eğitiminin Çalışma Hayatında Kullanılabilirliği” ve “Üniversitesini Öneri Düzeyi” ölçütlerine göre alınan sonuçlarda İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin 9 programı zirvede yer aldı.

İKÇÜ’nün 9 Programı İlk 5’te, 6 Programı İlk 3’te

Henüz genç bir üniversite olmasına rağmen birçok alanda yükselişini sürdüren ve başarılarına her geçen gün yenilerini ekleyen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), başarılı programlarıyla öğrencilerin en memnun olduğu üniversiteler arasında da zirveye oynuyor. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin 9 programı Popüler Programların Mezun Memnuniyeti 2024 Araştırması’na göre, öğrencilerin vermiş oldukları oylar sonucunda ilk 5’te yer alırken, 6 programı ise ilk 3’te yer aldı.

Popüler Programların Mezun Memnuniyeti 2024 Araştırmasında program bazında yapılan sıralamalara göre ilk sırada yer alan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, devlet üniversiteleri arasında memnuniyet oranı en yüksek program oldu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, devlet üniversitelerinde bulunan tüm hemşirelik programları arasında 2’nci sırada yer alıyor.

Mezun Memnuniyeti Araştırmasında Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü 2’nci, Tıp Fakültesi 3’üncü, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü 3’üncü, Eczacılık Fakültesi 4’üncü, Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü 4’üncü, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ise 5’inci sırada yer alıyor.