AkademiEn GüncelGenelİKÇUİzmir

İKÇÜ Eczacılık Öğrencisinin Birincilik Başarısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Buse Nur Koca, Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışmasından (UHBY) birinci olarak döndü.

Ankara Eczacı Odası Gençlik Komisyonu tarafından bu yıl 18.si düzenlenen Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışmasında(UHBY), İKÇÜ Öğrencisi Buse Nur Koca, dördüncü ve beşinci sınıf eczacılık fakültesi öğrencileri arasından “bilim, sanat ve sevgi” aşamalarını en yüksek puan ile tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı.

Birincilik ödülünü Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülçin Saltan İşcan’ın elinden alan Buse Nur Koca, sevincini yarışma boyunca kendisini yalnız bırakmayan İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir ile paylaştı.

Öğrencilerin eğitim bilgilerinin ölçüldüğü bilim sınavının ardından formülasyon bilgileriyle preparat hazırlanmasına, jüri tarafından belirlenen reçete ile temsili hasta etkileşiminin sağlanmasına kadar zorlu “bilim, sanat ve sevgi” aşamalarını başarıyla tamamlayan Buse Nur Koca, İKÇÜ Eczacılık Fakültesi öğrencisi olmaktan duyduğu gururu paylaşarak; eğitimleri süresince her zaman yanında olan tüm akademisyenlere teşekkürlerini iletti.

Öğrencisinin mutluluğuna ortak olan İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir ise 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde ilk öğrencilerine merhaba diyen çok genç bir fakülte olarak gelen bu başarıların kendilerini memnun ettiğini kaydetti. Dekan Prof. Dr. Aytemir, “ Fakültemizin ilk defa katılım gösterdiği bu ulusal yarışmada tüm üniversiteleri geride bırakarak fakültemize birincilik derecesini getiren 4. sınıf öğrencimiz Buse Nur Koca’yı tebrik ediyor, bu yolda öğrencimizin eğitimine katkı veren tüm öğretim üyelerimize teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir