AkademiEğitimİKÇUSağlık

İKÇÜ SBF Hemşirelik Bölümü Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından gerçekleştirilen “Acil Psikiyatrik Bakım ve Ruh Sağlığı Triyajı Eğitimi” Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.  

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Baysan Arabacı koordinatörlüğünde yürütülen ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Acil Psikiyatrik Bakım ve Ruh Sağlığı Triyajı Eğitimi” projesi hayata geçti.

Eğitim Koordinatör Yardımcılığını Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Engin’in üstlendiği proje TÜBİTAK-BİDEB 2237/A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı katkılarıyla yürütüldü ve İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından Zoom platformu üzerinden online olarak gerçekleşti.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Fenerbahçe Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Demokrasi Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi ile Psikiyatri Hemşireliği Derneği ve Acil Hemşireleri Derneği işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında 18 saat teori, 3 saat uygulama ve ön test ve son test aşamalarını içeren değerlendirme eğitimleri verildi.

3 gün süren ve alanında uzman 16 akademisyenin eğitimci olarak katkı sağladığı programa 19 ilden, 31 üniversiteden, 7 farklı anabilim dalından,  46 yüksek lisans, 25 doktora öğrencisi olmak üzere toplam 71 kişi katılım sağladı. Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan kursiyerler katılım belgesi almaya hak kazandı.