AkademiEn GüncelİKÇU

“Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde Yer Alan Prof. Dr. Aytuğ Onan Deneyimlerini Lisansüstü Öğrencilerle Paylaştı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytuğ Onan ile lisansüstü öğrencileri bir araya getirdi

Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdikleri çalışma ile oluşturulan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytuğ Onan, Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün düzenlediği kariyer programında lisansüstü öğrencilerle buluştu.

Dünya genelinde 200 bini aşkın ismin değerlendirildiği, Elsevier B.V. desteği ile Scopus verileri kullanılarak oluşturulan listede “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde yer alan Prof. Dr. Onan’ın deneyimlerini lisansüstü öğrencilere aktarması amacıyla, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Toplantı Salonunda düzenlenen söyleşiye Enstitü Müdürü Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı, bilim insanı olma yolunda ilerleyen yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile deneyimli bilim insanlarını bir araya getiren tecrübe paylaşım etkinliklerinin akademik gelişim açısından önemine vurgu yaparak, başarılı çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren İKÇÜ’lü bilim insanı Prof. Dr. Aytuğ Onan’a ve katılımcılara teşekkür etti. 

Kariyer yolculuğunu detaylı bir şekilde anlatan Prof. Dr. Aytuğ Onan, araştırmacı ve bilim insanı adayı olan insanların yabancı dil konusundaki eksikliklerini gidermesi gerektiğinin altını çizdi. Yüksek lisans veya doktora aşamalarında danışman seçimi ve tez konusu belirlemenin önemini vurgulayan Prof. Dr. Onan, konu seçerken ciddi bir ön çalışma yapılması, literatürün iyi taranması ve konunun gerçekten literatürdeki bir eksikliği giderip gidermediğinin iyi tespit edilmesi gereğinden bahsetti. Akademik gelişim için uluslararası dergilerde yayın yapmanın önemine de değinen Prof. Dr. Onan, bu dergilerde yayınlanan makalelerin niteliklerinden ve yayın yapmanın inceliklerinden söz etti. 

Program, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı’nın, Prof. Dr. Aytuğ Onan’a teşekkür belgesi vermesinin ardından sona erdi.