AkademiEn GüncelİKÇU

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse ve Beraberindeki Heyet 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ve beraberindeki heyet “2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, İKÇÜ’yü temsilen Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerem Batır, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Şenyiğit ve İKÇÜ’lü öğrenciler Emre Elmacı, Beyza Deveci, Sude Asker ve Kasım Dağ katıldı. 

2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni akademik yılın üniversite camiası, bilim ve araştırma merkezleri olan üniversiteler, her daim ilim peşinde koşan öğretmenler ve öğrenciler için hayırlı olması temennisinde bulundu. İlme, araştırmaya, bilime, düşünceye ve ilim erbabına verilen değer ne kadar büyükse bir ülkenin istikbalinin o kadar aydınlık olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir milletin insanlığın ortak bilgi birikimine katkıları oranında güçlü olduğunu dile getirdi ve bu noktada üniversitelerin önemine dikkat çekti.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ise 2024-2025 Akademik Yılı’nın öğrenciler, akademisyenler, idari personel ve ülke için hayırlı olmasını diledi ve Gazze’deki insani krize dikkat çekerek uluslararası akademisyen ve öğrencilere yönelik baskılara karşı üniversitelerin destek olması gerektiğini vurguladı. “Gelişmişlik düzeyini teknoloji; teknoloji üretimini ise bilimsel araştırmalar besler. Bilimsel araştırmaların yuvası ise üniversitelerdir” diyen Özvar, Türk yükseköğretim sisteminin küresel ve bölgesel rekabet gücünü artırmak amacıyla, “erişilebilirlik ve kapsayıcılık”, “kalite, üretkenlik ve mükemmellik”, “araştırma ve yenilikçilik”, “uluslararasılaşma” ve “istihdama duyarlılık ve hayat boyu öğrenme” başlıkları altında beş stratejik hedef belirlediklerini açıkladı. 

Konuşmalardan sonra 2024 Yılı Yükseköğretim Kurulu Üstün Başarı Ödülleri sahiplerine takdim edildi.