AkademiEn GüncelİKÇU

Medya ve İletişim Bölümü Yapım Koordinatörü Çağrı Şimşek’i Ağırladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü “Prodüksiyon Tasarımı” atölyesi kapsamında Yapım Koordinatörü Çağrı Şimşek’i ağırladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirkıran’ın da katıldığı organizasyon İKÇÜ Medya ve İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Cep Sinemasında gerçekleşti.

15 yıllık yapım koordinatörlüğü deneyimine sahip olan Çağrı Şimşek, sektöre dair tecrübelerini “Prodüksiyon Tasarımı” atölyesi kapsamında Medya ve İletişim Bölümü öğrencileriyle paylaştı.  

Film, dizi ve reklam gibi içeriklerin yapım aşamasını yöneten; çekim sürecini hem finansal hem teknik, bazen de içerik anlamında yöneten yapım koordinatörünün çalışma şartlarından ve mesleğin gerektirdiği niteliklerden bahseden Şimşek, İKÇÜ’lü öğrencilere TV ve sinema alanında yetenekleri ve yatkınlıkları ne yöndeyse o tarafa yönelmelerini tavsiye etti. 

İnteraktif bir biçimde gerçekleşen atölyede, ulusal ve uluslararası anlamda birçok ödüllü kısa filme ve belgesele imza atan, Türkiye genelinde düzenlenen üst düzey film ve belgesel yarışmalarında jüri üyeliği yapan Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirkıran da prodüksiyon tasarımına dair tecrübelerini öğrencilere aktardı.