AkademiEn GüncelİKÇU

Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesinden Kariyer ve Sektör Buluşması Etkinliği

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nin kariyer ve sektör buluşması etkinliklerinin ilki gerçekleşti

Etkinlik kapsamında İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi öğrencileri, Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) yetkilileri ile bir araya geldi. Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Dereli, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kafalı, akademisyenler, DÖDER yetkilileri, Genç Gemi Mühendisleri Odası temsilcisi ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Hakkı Dereli, denizcilik sektörünün stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek, İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nin bu sektöre değerli katkılar sunmak için çalışmalar yaptığını vurguladı. Prof. Dr. Dereli, “Yapacağımız çok şey var. Siz, öğrencilerimizi nitelikli bir şekilde yetiştirmek istiyoruz. Her biri alanında yetkin değerli hocalarımızın aktardığı teorik bilgileri uygulama ile birleştirmek adına altyapımızı güçlendirmeye çalışıyoruz. Geçen hafta laboratuvarlarımızın açılışını yaptık. Önümüzdeki dönemlerde kariyer ve sektör buluşmaları programlarına devam edeceğiz. Mezun olmadan önce sektörü tamamıyla tanımanızı istiyoruz. Bu programlar, mesleğinizin önemini daha iyi anlamanızı ve önünüzü daha iyi görebilmenizi sağlayacak” dedi. 

Fakülte olarak yeni eğitim öğretim yılına etkili ve güzel bir giriş yaptıklarını belirten Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi temsilcisi Ramazan Dağlı, “Fakültemizde düzenlenen bu etkinliklerin her biri en az derslerde öğrendiğimiz teorik bilgiler kadar önem taşımakta. Bu etkinliklerin amacı, bizi sektörle tanıştırıp, sektöre hazırlamaktır” dedi. 

Açılış konuşmalarının ardından, Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) Yönetim Kurulu Başkanı Emirhan Kurt, Başkan Yardımcısı Caner Butuş, Yönetim Kurulu Sekreteri Gönül Berber ve Yönetim Kurulu Saymanı Abdullah Efe Varol, İKÇÜ’lü öğrencilere derneği tanıttı ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek deneyimlerini aktardı.