AkademiEn GüncelİKÇU

Sağlık Bilimleri Fakültesi Akademisyenleri ve Öğrencileri Erasmus+ Deneyimlerini Paylaştı

Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği kapsamında yurtdışında bulunan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri, deneyimlerini aktardı

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Erasmus Komisyonu tarafından Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda düzenlenen ve moderatörlüğünü Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülşah Kaner Tohtak’ın yaptığı etkinlikte, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin farklı bölümlerinden akademisyenler ve öğrenciler, Avrupa’nın çeşitli üniversitelerindeki Erasmus+ deneyimlerini paylaştı. Etkinliğe Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ayşe Akbıyık ve Doç. Dr. Sevtap Günay Uçurum ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Derya Özer Kaya, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Sosyal Hizmet bölümlerini içeren Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde, öğrencilerden alanlarının uluslararası düzeydeki kazanımlarını tanımalarını ve süreç içerisinde deneyimlerini arttırmalarını beklediklerini aktardı. Deneyimi arttırmanın etkili bir iletişim kurmaktan geçtiğini belirten Prof. Dr. Kaya, “Fakültemiz bünyesinde bulunan bölümlerin hemen hepsi çok iyi birer iletişimci olmanızı zorunlu kılıyor. İyi bir iletişimci; iyi dinleyen, iyi anlayan ve bunun karşılığında da iyi cevaplar verebilen kişi demektir. Bu kapsamda farklı ülkelerin yaşam pratiklerini görmek, kültürlerini tanımak, o ülkelerde yaşayan insanların bakış açılarını anlamak ve aynı şekilde kendi kültürel değerlerini oralara taşıyabilmek, bunları karşı tarafa aktarmak günümüzde fazlasıyla önemli hale geldi. Bu çerçevede, daha önce Erasmus programlarından yararlanan hocalarımızın ve öğrencilerimizin deneyimlerini aktaracakları bu program, bizlere önemli faydalar sağlayacaktır. Bu farkındalığın oluşması adına sizlerle bir araya geldik” dedi. 

Etkinlik, açılış konuşmasının ardından 11 katılımcının Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği deneyimini paylaştığı sunumlarla devam etti.