AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de Turizm ve Yiyecek Sektöründe Kariyer Olanakları Konuşuldu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen kariyer programında İzmir Aşçılar Derneği yetkilileri, İKÇÜ’lü genç turizmcilerle buluştu

İKÇÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen kariyer etkinliğinde İzmir Aşçılar Derneği yetkilileri ağırlandı. Etkinliğe Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Akbaba, İzmir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Turgay Bucak, Gençlik Kolları Sorumlusu Şahin Can, Yönetim Kurulu Üyesi, Duayen Şef Hikmet Özdemir ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Sizlere Kapı Açmaya Çalışıyoruz 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Atilla Akbaba, fakülte olarak genç turizmcileri sektöre en iyi şekilde hazırlamak için çalıştıklarını söyledi. Prof. Dr. Akbaba, “Ben ve diğer hocalarınız, derslerde ve diğer etkinliklerde sizlere kapı açmaya çalışıyoruz. Çinlilerin ‘öğretmen kapıyı açar, içeriye kendin girersin’ şeklinde çok sevdiğim bir sözü var. Sizler, bir yolu adımlamaya başladınız. Gastronomi eğitimi alacaksınız. Kendinizi ne kadar geliştirirseniz, ne kadar meraklı olursanız, ne kadar deneyim sahibi olursanız ve ne kadar fazla insan tanırsanız, kendinize o kadar çok şey katmış olursunuz ve amaçlarınıza o kadar hızlı bir şekilde ulaşırsınız” dedi. Prof. Dr. Akbaba, İzmir Aşçılar Derneği yetkililerine teşekkür ederek sözlerini noktaladı. 

Sevginizi Katacak Kadar Motivasyonunuzu Yüksek Tutmalısınız

İzmir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Turgay Bucak ise, İKÇÜ Turizm Fakültesi ile Ocak ayında, Turizm Fakültesi öğrencilerinin sektörel anlamda deneyim kazanmalarını sağlayacak, workshoplar ve eğitim programlarını da içeren bir protokol imzaladıklarını hatırlattı ve öğrencilerin iyi bir eğitim öğretim dönemi geçirmelerini ve istedikleri kariyer hedefine ulaşmalarını temenni etti. Doç. Dr. Bucak, “Turizm sektörünün bazı dinamikleri var. İnsanların en çok tatil yaptığı zamanlar, sizlerin en çok çalışacağı zamanlar olacak, bunlara hazır olmalısınız. Dünyadaki insan sayısı kadar damak tadı var. Hizmet vereceğiniz insanların memnun olabileceği, standart bir damak tadına uygun bir lezzet çıkarmanız gerekiyor. İnsanlarla ilişkilerinizin; yazılı ve sözlü iletişiminizin çok iyi olması lazım. Eğer bu iletişimi sağlayamazsanız sıkıntılar yaşarsınız. Hep pozitif olmanızı ve sevginizi katacak kadar motivasyonunuzu yüksek tutmanızı gerektiren bir mesleği yapacaksınız. Teori ve pratiği düzenli ve koordineli bir şekilde kendinizde barındırırsanız, mesleği çok iyi yerlere taşıyan şefler ve yöneticiler olursunuz” ifadelerini kullandı. 

Etkinlikte, İzmir Aşçılar Derneği Gençlik Kolları Sorumlusu Şahin Can ve Yönetim Kurulu Üyesi, Duayen Şef Hikmet Özdemir de kendi kariyer yolculuklarından bahsederek mesleki deneyimlerini paylaştılar ve kariyer planlamalarına yönelik İKÇÜ’lü öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundular.