Üniversite öğrencilerine okurken, ilgi ve yeteneklerine uygun istedikleri bir alanda çalışma imkânı veren İŞKUR Gençlik Programı kapsamında, istihdam edilen İKÇÜ’lü öğrencilere “İş Ahlakı, Motivasyon Eğitimi” verildi
Fotoğraf- Nurdan Ünlüoğlu, Ayten Kababıyık
Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen eğitim programı İKÇÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden (KAGEM) Öğr. Gör. Dr. Ahmet Uran tarafından gerçekleştirildi. Eğitime çok sayıda öğrenci katıldı.
İŞKUR Gençlik Programı’nın, öğrencilerin iş hayatını nispi olarak öğrenmeleri yönünde bir çıktı elde edilmesi amacıyla planlandığını belirten Öğr. Gör. Dr. Ahmet Uran, program kapsamında verilen eğitimlerin de bir tür oryantasyon ya da personel güçlendirme çalışması olarak anlaşılabileceğini söyledi.
Motivasyon olgusunun dışsal etki odağında oluşan bir durum olduğunu dile getiren Öğr. Gör. Dr. Uran, motivasyonel sürecin tamamlanmasıyla iş tatmini oluşturmanın amaçlandığını dile getirdi ve motivasyonel araçları ekonomik, psikososyal ve örgütsel araçlar olmak üzere üç ana başlık etrafında anlattı.
İletişim sisteminin güçlendirilmesinin ve birimler arasında iletişimin arttırılmasının hem yapılan işe hem de motivasyona katkı sağladığına dikkat çeken Öğr. Gör. Dr. Uran, etkili bir iletişimin ise kurumsal aidiyeti ve işe bağlılığı beraberinde getirdiğini vurguladı.
İş hayatında davranışları yönlendiren ve rehberlik eden etik prensipleri de detaylı bir şekilde ele alan Öğr. Gör. Dr. Uran, “İş ahlakı dendiğinde, yaptığınız mesleğe olan saygınız esastır. Hangi mesleği icra ediyorsanız, o mesleğin de gerekli kuralları ve uyulması gereken olguları varsa, bunlara ne kadar uyum sağlayabiliyorsanız o kadar da meslek etiğine saygı göstermiş olursunuz” dedi.