38,4412$% 0.04
43,9798€% 0.42
4.136,16%0,89
3.343,53%0,74
9.306,96%-1,33
İKÇÜ’lü mühendislik öğrencileri tarafından üretilen birbirinden nitelikli projeler, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Proje Panayırı’nda sergilendi
Fotoğraf- Nurdan Ünlüoğlu
İKÇÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesindeki tüm bölümlerin müfredatında bulunan ENG 401 Disiplinlerarası Mühendislik Projesi Tasarım Dersi kapsamında, farklı bölümlerde okuyan mühendislik öğrencilerinin takım halinde çalışarak bir çıktı ortaya koyması amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Proje Panayırı, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonundaki açılış programıyla başladı.
2. Proje Panayırı’nın açılışına İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerem Batır, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Dereli, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Eşen, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Sema Demirci Uzun ve Dr. Öğr. Üyesi Aydın Ülker, Proje Genel Koordinatörü Doç. Dr. Levent Aydın ile proje danışmanı akademisyenler, sektör temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Açılış programının ardından, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi fuaye alanında 24 poster ve projenin yer aldığı sergi alanında İKÇÜ’lü öğrenciler, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut ve Dekan Prof. Dr. Gökçen Bombar eşliğinde stantları gezen ziyaretçilere projelerini tanıttılar.
Etkinlik hakkında konuşan Dekan Prof. Dr. Gökçen Bombar, “Fakültemizin tüm bölümlerinde verilen ENG401 kodlu Disiplinlerarası Mühendislik Tasarımı Projesi dersi kapsamında farklı disiplinlerdeki öğrencilerimiz, birlikte çalışarak, ders yürütücüleri tarafından ortaya konulan bir mühendislik problemine çare aradılar. Analitik çözümler ortaya koydular ve iş zaman programlarını oluşturdular. İş bölümü yaptılar ve birbirlerini değerlendirdiler, risk yönetimi ile oluşabilecek aksilikleri önceden belirleyerek önlemlerini aldılar, proje tasarımlarını yaptılar ve ortak bir ürün ortaya çıkardılar. Tüm bunları yaparken de Birleşmiş Milletlerin 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı arasında kendi projeleri ile ilgili olan amaç ve hedefleri gözettiler. Üretilen bu projeler ise sanayiden, sektörden ve diğer üniversitelerden çok önemli konukların da yer aldığı, bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Proje Panayırı’nda sergileniyor. Disiplinlerarası Mühendislik Tasarımı Projesi dersi kapsamında gerçekleştirdiğimiz Proje Panayırı’nın Türkiye’deki ilkler arasında gösterilebilir olduğunu söyleyebilirim. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde mühendislik eğitimi veren diğer fakültelerimiz ile de bu dersin müfredata alınması ve bölümler arası çalışmanın ötesinde fakülteler arası ortak proje üretme yönünde planlamalar yapıyoruz. İlk günkü heyecanımız ile öğrencilerimizi çağın gereksinimlerini karşılayan tam donanımlı mühendisler olarak mezun etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Coğrafya Kariyer Günleri’nin İlkinde Neoliberal Kentleşme’ye Odaklanıldı