AkademiEğitimEn GüncelİKÇUKongre

SİYASİ İLİMLER TÜRK DERNEĞİ 8. LİSANSÜSTÜ KONFERANSI İKÇÜ’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Siyasi İlimler Türk Derneği’nin 2003 yılından itibaren düzenlediği lisansüstü konferansların 8’incisi İKÇÜ’de yapıldı

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal, Siyasi İlimler Türk Derneği Başkanı Prof. Dr. Sabri Sayarı, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Emeritus Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanju Tosun ile dernek üyeleri, panelistler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Düzenleme Kurulu adına konferansın açılış konuşmasını yapan Siyasi İlimler Türk Derneği Başkanı Prof. Dr. Sabri Sayarı, sözlerine derneğin tarihi hakkında bilgiler vererek başladı. Türkiye’de çağdaş siyaset bilimi yaklaşımlarını yaygınlaştırma çabasının bir sonucu olarak, siyaset biliminde tanınmış isimlerin gayretiyle 1952’de kurulan Türk Siyasal İlimler Derneği’nin devamı niteliğinde kurulan Siyasi İlimler Türk Derneği’nin adının 1973 yılında tescil edildiğini açıklayan Prof. Dr. Sabri Sayarı, lisansüstü konferansların ise 2003’ten beri yapıldığının bilgisini verdi. Pandemide yapılmayan konferansların, pandemi sonrasında ilk defa ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde İzmir’de yapılıyor olmasının mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Sabri Sayarı, İKÇÜ yöneticilerine ve personeline dernek adına teşekkür etti. Konferans kapsamında Panelistler tarafından Bölge Çalışmalarından Uluslararası İlişkiler Teorileri’ne kadar 14 ana başlık altında 58 sunum yapılacağını aktaran Prof. Dr. Sabri Sayeri, konferansın düzenlenmesindeki amacın alanda çalışmalar yapanların birbirini tanıması ve genç akademisyenleri bir araya getirerek fikir alışverişi yapacakları bir ortam sağlamak olduğunu sözlerine ekledi. 

Alanında Uzman Hocalarımız Gençlere İlham Verecek

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) adına Siyasi İlimler Türk Derneği’ni ilk defa ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade eden İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal, 2011 yılında kurulup 2013’te öğrenci almaya başlayan İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin, bu yönüyle nispeten genç bir fakülte olduğunu, hevesli ve azimli kadrosuyla bu gibi birlikteliklere açık olduğunu söyledi. “Gençleri çok önemsiyoruz. ben de her zaman gençlerin üzerinde daha fazla durulması gerektiğini düşünürüm. Alanında uzman hocalarımızı dinleyeceğiz ve onlar gençlerimize ilham verecekler bugün” diyen Prof. Dr. Sevtap Ünal, gençlerin belirleyeceği bir dünyaya açılacağımızı vurgulayıp konferansın onlar için umut edici bir etkinlik olması temennisinde bulunarak sözlerini noktaladı. Konferansın ana konuşmacısı olarak İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’ne (İKÇÜ) ve Siyasi İlimler Türk Derneği’ne teşekkür ederek sözlerine başlayan Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Emeritus Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanju Tosun ise seçmenlerin oy verme davranışları ve parti tercihlerinin çeşitli dinamiklerle ilişkisi konusunda detaylı bir konuşma yaptı. 

Konuşmaların ardından İKÇÜ dersliklerinde 3 oturumda gün boyu devam eden panelist sunumlarına geçildi. Konferansın bitiminde Siyasi İlimler Türk Derneği tarafından, siyaset bilimi alanının duayenlerinden Nermin Abadan adına bu yıl ilk defa verilen “Nermin Abadan Unat En İyi Makale Ödülü 2022” ödül töreni gerçekleştirildi. Ödülü “Bir Özne Olarak Kadının İnşası: Kadınların Gündelik Yaşam Pratikleri ve Ankara Örneği” başlıklı çalışmasıyla Atılım Üniversitesi Doktora Öğrencisi Hilal Gedik kazandı.