AkademiEn GüncelİKÇUSosyalTeknoloji

İKÇÜ’de Enerjinin Dijitalleşme Yolculuğu

GDZ Elektrik A.Ş. Genel Müdürlüğü ile İKÇÜ arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan iş birliği protokolü kapsamında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde “Dijitalleşme Yolculuğunda beraber yürüyelim” başlıklı program düzenlendi

İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen programa İKÇÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Prof. Dr. Yasin Bulduklu ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydoğan Savran, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Uğur Yüksel, Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici, Teknoloji ve Ar-Ge Müdürü Çağdaş Akarsu ile şirketin üst düzey temsilcileri katıldı. Üniversite-sanayi iş birliği kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak ve ortak çalışmalarda bulunmak için geçtiğimiz günlerde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü arasında önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldığını anlatarak sözlerine başlayan İKÇÜ Rektör Yardımcısı Süleyman Akbulut, “Üniversite olarak üniversite-sanayi ve özel sektör arasındaki ilişkileri çok önemsiyoruz ve destekliyoruz. Enerji sektörü ülkemiz ve dünya için stratejik ve hayati bir öneme sahiptir.” dedi. 

En büyük Hedefimiz Öğrencilerimize Staj ve İş İmkanları Sağlamak

Dünyada alternatif enerji kaynakları, enerji verimliliği, enerji üretim teknolojileri gibi başlıklarda politikalar üretmenin son derece önemli bir hale geldiğini vurgulayan İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nün ülkemizin bu alanlardaki çalışmalarına akademik olarak destek olmak ve öğrencilerinin bu araştırma faaliyetlerinin içinde olmasını sağlamak için özel sektörle sürekli temas halinde olduğunu açıkladı. “Dijitalleşme Yolunda Beraber Yürüyelim” başlıklı programın, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. ile İKÇÜ’nün yapmış olduğu iş birliği protokolünün ilk faaliyeti olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akbulut, “GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. sektördeki tecrübesi ve geniş altyapı imkanlarıyla alanında lider bir şirket. Bu özellikteki bir şirket ile birlikte ortak çalışmalar yaparak iki kurumun uzmanlarını bir araya getirmek, öğrencilerimize staj ve iş imkanları sağlamak, bilgi ve becerilerinin artmasına destek olmak en önemli hedefimizdir.” dedi.  

Sizlerin Enerjisine İhtiyacımız Var    

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile GDZ Elektrik arasında iş birliği yapma konusunda bir süredir hep birlikte epey emek harcadıklarını söyleyerek söze başlayan GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Uğur Yüksel, “Dijitalleşme Yolunda Birlikte Yürüyelim” başlıklı programın bu emeklerin ilk ürünü olduğunu söyledi. “Bugün size GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak biz neler yapıyoruz onu anlatacağız. Sizlere nasıl iş imkânları, ne tür staj olanakları sunabiliriz, girişimcilik faaliyetlerinize nasıl destek olabiliriz, akademisyen arkadaşlarımızla ve sizlerle ne tür ARGE projelerini geliştirebiliriz diye konuşmaya geldik” diyen Uğur Yüksel, enerjinin insan hayatındaki kaçınılmaz rolünü vurgulayarak, daha az maliyetli ve daha hızlı hizmet verebilmek için GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin son dönemlerde dijitalleşmeye daha fazla önem vermeye başladığını belirtti. Enerjinin dijitalleşme yolculuğunda birtakım akıllı algoritmaların, veri analizlerinin ve yapay zekâ uygulamalarının önemine dikkat çeken Uğur Yüksel, “Bu konularda herhangi bir başlıkta sizlerle bir araya gelmeyi çok arzu ediyoruz. Sizlerin yaratıcılığına, enerjisine ihtiyacımız var. Umuyorum ki, ortak noktalarımızı birlikte bulacağız ve bu uzun sürecek bir beraberliğin ilk toplantısı olacak.” şeklinde konuştu. 

Program, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici, Teknoloji ve Ar-Ge Müdürü Çağdaş Akarsu, Otomasyon Mühendisi Burak Kesayak, iş Geliştirme ve Proje Mühendisi Elif Beleş, Veri Analitiği Uzmanı Çağla Öztürk Zan, İnovasyon Uzmanı Enis Enver Cilasun, Ar-Ge Mühendisi Öykü Çağlar, Organizasyonel Gelişim Yöneticisi Özge Palamutçu’nun sunumlarıyla devam etti.

GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Uğur Yüksel ile protokol üyeleri ayrıca hem İKÇÜ’yü hem de İzmir’i TEKNOFEST’te başarıyla temsil eden EFE’nin de yer aldığı Teknoloji Topluluğu (İKÇÜ TEKNO) standını ziyaret ederek genç mühendislerin geliştirdiği araçlarla ilgili bilgi aldı.