AkademiİKÇU

İKÇÜ’de Kalite Komisyonu Toplantısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Kalite Koordinatörlüğü tarafından Kalite Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi

İKÇÜ VIP Salonda düzenlenen toplantıya İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz, Kalite Koordinatör Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Halil Koyu ve Dr. Öğr. Üyesi Onur Karadal ile fakültelerden sorumlu kalite komisyonu üyesi akademisyenler ve idari birimlerden sorumlu daire başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, toplantının bugünkü gündeminin kalite komisyonunun olmazsa olmazı kalite politika belgelerinin gözden geçirilmesi olduğunu belirtti. Hazırlanan kalite politika belgelerinin işlevsiz olmadığının altını çizen Prof. Dr. Muhsin Akbaş, “kalite politika belgeleri, stratejik planların hazırlanmasında; eğitim-öğretim, araştırma, geliştirme ve toplumsal faaliyetlerin her birinde yapılacak etkinliklerin ve bunlardan elde edilecek çıktıların belirlenme süreçlerinde yol gösterici rolü olan önemli belgelerdir.” şeklinde konuştu. Ardından söz alan Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Cengiz ise, 14 Eylül’de gerçekleşen Kalite Güvence Sistemi Çalıştayı’nın sonuç raporu ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Toplantının sonunda A,B,C ve D grupları: Liderlik, Yönetim ve Kalite Hizmetleri Çalışma Grubu, Eğitim Öğretim Grubu, Araştırma ve Geliştirme Grubu ve Toplumsal Katkı Grubu, kalite politika belgelerinin güncellenmesi için istişare yapmak üzere çalışma alanına geçti.