En GüncelGenelHaberlerİKÇU

İKÇÜ YAPI VE İNŞAAT TOPLULUĞUNDAN ARAMIZA HOŞGELDİN ETKİNLİĞİ

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrenci topluluklarından Yapı ve İnşaat Topluluğu “Aramıza Hoşgeldin” etkinliği düzenledi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü yeni kazanan öğrencilerin kaynaşması, bölüm ve topluluk hakkında bilgi alması amacıyla İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Yapı ve İnşaat Topluluğu Danışmanı ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sorgun, Yapı ve İnşaat Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Alper Çankaya ile İnşaat Mühendisleri Odası İzmir İl Şube Yönetim Kurulu Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konuşmasına bölüm hakkında bilgi vererek başlayan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sorgun, 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında eğitime başlayan İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde akademik kadro ile öğrencilerin birlikte özverili çalışmalar yürüttüklerini ve bunun sonucunda da öğrencilerin ulusal ve uluslararası yarışmalarda önemli başarılara imza attıklarını vurguladı. 

Bayramda Bile Çalışarak 1. Oldular

9-14 Mayıs 2022 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘Uluslararası Çelik Köprü Yarışması’nda 1. Olan “The Optimum” takımı üyeleri Onur Yarımpabuç, Hatice Tamaz, Emirhan Avcı, Betül Gezgin ve Salih Dinçsoy’un laboratuvarı kullanmak için bayramda bile izin istediklerini anlatan Prof. Dr. Mehmet Sorgun, gösterilen başarıların tesadüf olmadığını ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Toğay ve Arş. Gör. Ali Alper Saylan danışmanlığında ‘DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nda “Stella” takımı üyeleri Ercan Kurkut, Gökhan Köse, Batuhan Samsun, Ayşe Betül Yılmaz’ın da 21 takım arasında ikinci olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Mehmet Sorgun, eğitim ve öğretimin not tutup sınavlara girmekle bitmediğini projeler üretmenin ve yarışmalara katılıp tecrübe kazanmanın da çok önemli olduğunu vurguladı. 

Program, 2011 yılında kurulmuş olan topluluk hakkında bilgi veren Yapı ve İnşaat Topluluğu Başkanı Fatma Sağdıçoğlu’nun konuşmasının ardından düzenlenen kokteyl ile son buldu.