AkademiGenelHaberlerİKÇU

İKÇÜ’de İç Tetkik Süreci

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’ nde TS EN ISO 9001:2015 ve TS EN ISO 19011 Standardı çerçevesinde tüm birimlerde yapılması planlanan iç tetkikler öncesi istişare toplantısı yapıldı.

Kalite Koordinatörlüğünden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş başkanlığında başlayan iç tetkik açılış toplantısına Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Erkan Küçükkılınç, Kalite Koordinatör Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Halil Koyu, Dr. Öğr. Üyesi Onur Karadal, kalite komisyonu üyeleri, iç tetkik programında görev alacak personel ve tetkik edilecek birimlerin yöneticileri katıldı. 3 Ekim’de başlayan ve 8 Ekim’e kadar devam edecek olan iç tetkik görüşmelerinin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, tüm birimlerin aktif olarak katılacağı programın İKÇÜ’nün kalite sürecine olumlu katkı sağlayacağını söyledi.

Hedef 2023’te Kurumsal Akreditasyon Sağlamak

Türk Standartları Enstitüsü (TSE)’nin belirlediği kriterleri sağlamaya yönelik iç tetkik faaliyetleri yürütmenin İKÇÜ için güzel bir kazanım teşkil ettiğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akbaş, yapılan işlerin kalite sürecinin gözden geçirildiği bu programın kurumsal olarak geleceğe dair hedeflere ışık tuttuğunun altını çizdi. Birimlerdeki kalite sorumlularının kurumun işleyişinde önemli dinamikler olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Akbaş: “Hedefimiz 2023’te kurumsal akreditasyonumuzu sağlamaktır.” Dedi. Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz ise, iç tetkikin kurumun kendi personeliyle kalite ile ilgili faaliyetlerini gözden geçirdiği önemli bir safha olduğunu ifade etti. Tengiz: “İKÇÜ’nün gelişimine katkı sağlayan iç tetkik sürecinin iç tetkik ekipleri ile birimlerdeki personel arasında karşılıklı iletişim ve bilgi alışverişi içerisinde verimli şekilde geçmesini temenni ediyorum.” Diye konuştu.