En GüncelHaberlerİKÇU

Rektör Köse Dünya Habitat Günü’nde

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, “Kimse Geride Kalmasın” temasıyla bu yıl Balıkesir’de kutlanan Dünya Habitat Günü etkinliklerinin açılışına katıldı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği tarafından 1985 yılında kararlaştırılan ve ilk olarak 1986 yılında kutlanmaya başlanan hedefi tüm insanların en temel hakkı olan barınma konusunda çalışmalar yapmak ve tüm yerleşimlerde bu hakkı elde etme konusunda yaşanan eksiklikleri gidermek olan Dünya Habitat Günü, bu yıl Balıkesir’de kutlanıyor. Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğin dün yapılan açılış törenine çok sayıda davetli katıldı.  İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin de katılım gösterdiği törenin ardından görsel sanatçı Deniz Sağdıç’ın atık malzemeleri sanat eserine dönüştürdüğü “Sıfır Noktası” sergisinin açılışı ve “Tarihin, Sanatın ve Şehrin Sıfır Noktası” paneli gerçekleştirildi.

Türkiye’nin ilk defa 1996 yılında İstanbul’da ev sahipliği yaptığı Dünya Habitat Günü, daha önce New York, Londra, Dubai, Brüksel, Washington ve Şangay gibi şehirlerde kutlandı. Bu yıl 36’ıncısı düzenlenen Dünya Habitat Günü programına ise Türkiye, ikinci defa Balıkesir’le ev sahipliği yapıyor. Açılış töreninde, “Kimse Geride Kalmasın” temasıyla 3 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan etkinliklere yurtdışından 300 civarı delegenin Balıkesir’e geleceği, 2000’e yakın katılımcının ise programa çevrimiçi olarak dâhil olacağı bilgisi verildi. BM’nin 110 ülkede 7 farklı dilde canlı yayınlayacağı programa yaklaşık olarak 200 bakan, belediye başkanı ve üst düzey yöneticinin katılması bekleniyor.