AkademiEn GüncelGenelİKÇUSosyal

İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi “Future Fish Eurasia” Fuarında

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri Türkiye’nin tek su ürünleri fuarı olan “Future Fish Eurasia” fuarına ziyaret gerçekleştirdi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Onur Karadal ile birlikte Su Ürünleri Fakültesi yüksek lisans ve lisans öğrencilerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, Türkiye’nin tek su ürünleri fuarı olan ve Fuar İzmir’de bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen “Future Fish Eurasia” Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme, Akuakültür ve Balıkçılık Teknolojileri Fuarı’na katıldı. Su ürünleri sektöründe Türkiye’nin ve bölgenin en önemli uluslararası organizasyonu olan “Future Fish Eurasia”, deniz ürünleri ithalatçı ve ihracatçılarını, toptan ve perakende balık pazarlamacılarını, dağıtımcıları, kültür balıkçılarını; otel, restoran ve süpermarketleri; catering firmalarını ve balıkçıları; su ürünleri paketleme ve işleme sanayi yetkililerini ve su ürünleri mühendisleri’ni bir araya getirdi. Gerçekleştirdikleri ziyaretle ilgili konuşan İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul, su ürünleri sektörünün paydaşı olan yerli ve yabancı birçok firmayı ve kamu kuruluşunu tek bir çatı altında birleştiren “Future Fish Eurasia” fuarlarını her sene dikkatle takip ettiklerini, öğrencilerini bu fuara ulaştırarak sektörü yakından tanımaları için bir fırsat oluşturduklarını ve sektörle iç içe bir eğitim öğretim hayatı sunmayı hedeflediklerini belirtti. Prof. Dr. Tanrıkul, akuakültür, aşı, ilaç, balıkçılık ve işleme makine ve ekipmanları ile yem ve yem katkı maddelerine kadar çok çeşitli ürünün sergilendiği fuarın öğrenciler açısından bir kariyer merkezi olarak da talep gördüğünü ifade etti.