En GüncelİKÇUSağlıkSosyal

İKÇÜ Tıp Fakültesinden Meme Kanseri Farkındalık Projesinde Yeni Adım

Muhabir: Caner Kocabıyık

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi’nin “Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarır!” sloganıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesi, farkındalık alanını genişletiyor

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı yürütücülüğünde, İKÇÜ Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı, İKÇÜ Sürekli Tıp Eğitimi Kurulu ve Bayraklı İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde, “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında meme kanserinin erken teşhisinin önemine dikkat çekmek amacıyla “Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarır!” sloganıyla ekim ayında başlayan, kasım ve aralık ayları boyunca da devam edecek olan sosyal sorumluluk projesi yaygınlaşıyor. Katılımcılara, meme kanserinde en etkili erken tanı yöntemi olan Kendi Kendine Meme Muayenesi (KKMM) eğitiminin verildiği, İKÇÜ Simülasyon Laboratuvarında devam eden ve geçtiğimiz günlerde Bayraklı İlçe Sağlık Müdürü Neşe Zeren Nohutçu tarafından da yerinde incelenen projenin, Karşıyaka Belediyesi ve 12 min.me’nin düzenlediği 7 Kasım Pazartesi günü saat 19.00’da gerçekleşecek olan etkinlikle birlikte daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor.

Almanya’nın Hamburg şehrinde başlayarak zamanla organik olarak büyüyen, bağımsız girişimcilerin, özellikle de yeni kuşak gençlerin öncülük ettiği ve kar amacı gütmeyen dinamik bir platform olan; 7’den fazla ülkede, 35 ayrı şehirde 2 bin konuşmacıyı ağırlayan 12min.me’nin İlham Veren Sohbetler etkinliği kapsamında konuk olarak yer alacak olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı ve Tıp Eğitimi ekibi, maketler üzerinde uygulamalı olarak Kendi Kendine Meme Muayenesi (KKMM) eğitimini anlatarak dinleyicilerden gelen soruları yanıtlayacak. Yol Yaratıcı Ortaklıklar’ın desteği ile Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinlikte 3 ayrı konuşmacı, 12 dakikalık ilham veren sohbetler gerçekleştirecek. Karikatürist İhsan Canıtez’in yaşam, tespit ve karikatür üçlüsünü konuşacağı, Ahmet Nuri Yıldırım’ın “ PP Pizza Partisi” girişimini anlatacağı, Zeynep Akçasız ve Alara Akçasız’ın “Triwi” sağlıkta giyilebilir teknolojilerden bahsedeceği programın sonunda; İKÇÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Asya Banu Babaoğlu yürütücülüğünde, “Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarır!” sloganıyla başlayan sosyal sorumluluk projesi, konuk etkinlik olarak çalışma alanını genişleterek meme kanserinde erken tanının önemi hakkında farkındalık oluşturma imkanı bulacak.