AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ İSMER’den SPSS Eğitimi

Muhabir: Ali Yaman

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İstatistik, Danışmanlık, Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSMER) Karşıyaka Aydoğan Yağcı Bilim ve Sanat Merkezi’ne “SPPS” eğitim desteği sağladı

Mahalli Hizmet İçi Eğitim Planı kapsamında Karşıyaka Aydoğan Yağcı Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ve İSMER Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Mustafa Agah Tekindal ve Öğr. Gör. Dr. Berhan Çoban tarafından verilen eğitime Karşıyaka Aydoğan Yağcı BİLSEM idarecileri ve öğretmenleri katıldı. Dünyada en yaygın kullanılan veri analiz programı olan, Sosyal Bilimler başta olmak üzere Eğitim Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Fen Bilimleri alanlarında, ayrıca kurum ve kuruluşlar tarafından da Pazar araştırması yapmak amacıyla sıklıkla kullanılan bir bilgisayar programı olan SPSS (Statistical Package for the Social Sciences-Sosyal Bilimler İçin İstatistik Programı)’in temel seviye eğitiminin verildiği program, üstün yetenekli öğrencilerin araştırma projelerine yönlendirilmesi ve akademik bakış açısı kazanmaları konularında rehber olması amacıyla düzenlendi. Eğitim, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.