En GüncelİKÇUKültür - SanatPolitika

İKÇÜ’de Türk Dünyası Tanıtım Günü

Haber-Fotoğraf: Aybars Sürmeli

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde Türk Dünyası Tanıtım Günü etkinliği düzenlendi

İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda, İKÇÜ Genç Ofis tarafından düzenlenen etkinliğe İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Gülcan, İKÇÜ Genç Ofis Yöneticisi Emre Özarpacı ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Türk dünyasının tarihsel bağları hakkında aydınlatıcı bir konuşma yapan Prof. Dr. Turan Gökçe, Türk Devletleri Teşkilatı’nın önemi hakkında da bilgi verdi. Çeşitli Türk ülkelerinden gelen İKÇÜ’lü öğrencileri bir arada görmekten duyduğu mutluluğu ifade eden İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Gülcan, tarihten gelen birlikteliğin sürdürülmesinin önemini vurguladı. Açılış konuşmalarının ardından Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan ve Türkmenistan’dan gelerek İKÇÜ’de öğrenim gören gençlerin ülkelerini tanıtıcı sunumları ve folklor gösterileri ilgiyle izlendi. Kardeşlik vurgusunun öne çıktığı etkinlik, gerçekleştirilen gösterilerin ardından son buldu.