En GüncelİKÇUSağlıkSosyal

İKÇÜ’den Hareketsiz Yaşama Karşı Farkındalık Etkinliği

Haber-Fotoğraf: Gizem Gül Aktan

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde “İKÇÜ Hareketleniyor” sloganıyla bir etkinlik düzenlendi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) raporlarına göre birçok ülkede hızlı bir şekilde yaygınlaşan fiziksel hareketsizlik kanser, kalp-damar hastalıkları, obezite, tip 2 diyabet, osteoporoz gibi birçok hastalığın artışına neden oluyor. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Hareketli Yaşam Topluluğu ve İKÇÜ Genç Ofis bu duruma dikkat çekmek ve hareketsizliğin yaşam kalitesine yönelik olumsuz etkisini azaltmak amacıyla “İKÇÜ Hareketleniyor” sloganıyla, İKÇÜ Kapalı Spor Salonu’nda bir etkinlik düzenledi. Çok sayıda İKÇÜ’lü öğrencinin katılım gösterdiği “İKÇÜ Hareketleniyor” etkinliği dans gösterileriyle başladı. Etkinlikte dans gösterisi, esneme, parkur, ip atlama ve zumba gibi aktivite ve gösterilere yer verildi. Düzenlenen aktivitelerde kazanan öğrencilere çeşitli ödüller verilmesiyle etkinlik son buldu.