EğitimEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ’nün Ev Kazalarına Yönelik Önlemler Konulu Eğitimleri Sürüyor

Muhabir: Ali Yaman

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle, İKÇÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “Ev Kazalarına Yönelik Önlemler” konulu eğitim düzenlendi

Karşıyaka Metin Aşıkoğlu Ortaokulunda gerçekleşen, “Ev Kazalarına Yönelik Önlemler” başlıklı, sosyal sorumluluk projesi kapsamında verilen eğitime okul personeli, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. İKÇÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. İbrahim Çınar tarafından verilen eğitimde, ev kazası kapsamındaki yerler ve bu yerlerde meydana gelen kazalar hakkında detaylı bilgiler verildi. Ölüme ve sakatlığa yol açabilen kazaların son zamanlarda giderek artması nedeniyle halk sağlığı açısından önemli bir sorun haline gelen ev kazalarının aslında önlenebilir olduğunun vurgulandığı eğitim programında, bu kazaların sıkça meydana geldiği yerlerin sırasıyla mutfak, oturma odası yatak odası ve banyo olduğu bildirildi. Kaza dağılımına bakıldığında tüm kazalar içerisinde önemli bir yer tutan ev kazalarının en fazla kadınları ardından çocukları ve yaşlıları etkilediği belirtildi. Evde meydana gelebilecek kaza risklerine karşı uyarılarda bulunan Öğr. Gör. Dr. Çınar, alınacak önlemlerle kazalardan korunmanın ev sakinlerinin elinde olduğunu söyledi.