BeslenmeEğitimEn GüncelİKÇUSağlıkSosyalYemek

İKÇÜ Beslenme ve Diyetetik Bölümünden İlkokul Öğrencilerine Beslenme Eğitimi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, ilkokul öğrencilerine beslenme eğitimi verdi

İlkokul öğrencilerinin doğru beslenmenin önemini kavramalarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tuba Yalçın ve Arş. Gör. Gamze Çalık ile Amila Camdzic Erul, Aylin Yanardağ, Nurhan Tacer, Saliha İstek ve Şevval Öykü Özçelik adlı öğrenciler tarafından hazırlanan “İlkokul Beslenmesi: İçecek Tüketim Önerileri” başlıklı sosyal sorumluluk projesi hayata geçti.

Proje kapsamında Karşıyaka’da bulunan Fatma Neşe Kaya İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencilerine beslenme eğitimi verildi.

Eğitimde, şekerli/gazlı içecekler ve içerdikleri şeker miktarları ile bu içeceklerin yerine tüketilebilecek sağlıklı içecek alternatiflerine ilişkin bilgiler verildi. İnteraktif bir şekilde gerçekleşen eğitim programı öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.