AkademiEğitimEn GüncelİKÇUKültür - Sanat

İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesinden TCG Anadolu Ziyareti

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kafalı ve beraberindeki akademisyen ve öğrenciler, dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi olan ve 3 Mayıs’ta İzmir’in Alsancak Limanı’na demirleyen yerli ve milli üretim TCG Anadolu’yu ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Tuzla’da gerçekleşen törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilen ve 17-23 Nisan tarihleri arasında İstanbul Sarayburnu’na yanaşarak vatandaşların ziyaretine açılan TCG Anadolu, 3 Mayıs’ta İzmir’in Alsancak Limanı’na demirledi. İzmirlilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan dünyanın ilk insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu’yu İzmir’de 71 bin kişinin ziyaret ettiği bilgisine ulaşıldı. 

Bünyesinde Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümlerini barındıran; Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği ile Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümlerinde lisans düzeyinde gemi inşa ağırlıklı eğitim programlarıyla Ege ile Akdeniz bölgelerinde tek olan, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü’ne bu yıl kabul ettiği 26 öğrenciyle eğitim-öğretim faaliyetine başlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi akademisyen ve öğrencileri de TCG Anadolu’yu ziyaret etti. 

230 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğinde ve 9 bin 200 metrekare büyüklüğündeki, 27 bin 500 ton deplasmanı ile Türk donanmasının en büyük savaş gemisi olma özelliğini taşıyan TCG Anadolu’yu yakından görme ve inceleme fırsatını yakalayan İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kafalı ve beraberindeki akademisyen ve öğrenciler milli gururun sevinci ve heyecanını yaşadı.