En GüncelFEATUREDİKÇUSpor

İKÇÜ Yelken Topluluğu Üç Kategoride Şampiyonluk Elde Etti

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Yelken Topluluğu, Urla İskele’de düzenlenen Jimmy Key Universail Yelken Yarışları’nda üç farklı kategoride şampiyonluk elde etti

Urla Yelkenci Topluluğu (URİYAT), Urla Yat Kulübü ve Jimmy Key Mağazalar Zinciri iş birliği ile düzenlenen on farklı kategorili Jimmy Key Universail Yelken Yarışları’nda İKÇÜ’yü başarıyla temsil eden İKÇÜ Yelken Topluluğu, 15 üniversiteden 30 takım arasında üç farklı kategoride şampiyon oldu. Toplamda 285 öğrencinin ve 430 sporcunun mücadele ettiği “100’üncü Yıl Cumhuriyet Kupası” yarışlarında İKÇÜ Yelken Topluluğu takımı, Destek 2, Overall ve Irc 4 kategorilerinden şampiyon olarak döndü. 

Şampiyonluk sevincini İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu ve Genel Sekreter Nurettin Memur ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Yeliz Doğru, Spor Birimi Şube Müdürü Turgay Avcı ve Spor Birimi Sorumlusu Volkan Aktaş’ın da aralarında olduğu yöneticilerle paylaşan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Jamal Maharramli kaptanlığındaki ve Nurgün Yavuz, Elif Gül Tunaz, Sena Tekin, İsmail Arda Asan, Altuğ İlhan ve Aytaç Ürken’den oluşan Yelken Takımı İKÇÜ’ye şampiyonluk getirmekten duydukları memnuniyeti ifade etti. Takım kaptanı Jamal Maharramli, rüzgârı iyi okuyarak çok iyi manevralar yaptıklarını ve aksiyon aldıklarını ifade ederek, yelken sporunda iddialı olan birçok üniversiteyi geride bırakıp başarıya ulaşmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Maharramli, “İKÇÜ’yü, bundan sonraki yarışlarda da en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” dedi.

Yelken Topluluğu’nun üç kategoride şampiyonluk kupasını İKÇÜ’ye getirmelerinden duyduğu memnuniyeti paylaşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, denizcilik tarihi açısından önemli bir yere sahip olan ve bu alanda zengin bir geçmişi, değerli bir geleneği bulunan İzmir’de İKÇÜ’nün gösterdiği başarının çok anlamlı olduğuna dikkat çekti. Yelken sporunun deniz üzerinde satranç oynamaya benzediğini söyleyen Prof. Dr. Bulduklu: “İnsanlık tarihinde denizciliğin başladığı ve yeryüzüne dağıldığı topraklarda yaşayan bir millet olarak gençlere deniz sevgisini aşılamanın yolu deniz sporlarından geçiyor. Bu spora meraklı gençlerimizin takım kurarak İKÇÜ adına başarılı sonuçlara ulaşmasını oldukça değerli buluyoruz. Yönetim olarak tüm takımlarımızın yanında olduğumuzun altını çizerek gençlerimizi tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.