AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSağlıkSosyal

Hemşirelik Bölümü Afet Sonrası Çocuklara Psikososyal Destek Projesinde

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü dokuz üniversitenin işbirliği ile hazırlanan “Afetlerde Çocuk Merkezli Psikososyal Müdahale: Eğitici Eğitimi” başlıklı TÜBİTAK 2237-A projesinde yer aldı

İKÇÜ de dâhil 9 üniversitenin işbirliği ile hazırlanan ve TÜBİTAK 2237-A (Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği) tarafından desteklenmeye değer bulunan “Afetlerde Çocuk Merkezli Psikososyal Müdahale: Eğitici Eğitimi” başlıklı proje, deprem sonrasında ruhsal bozukluk yaşama riski en yüksek grup olan çocuklara destek olacak, psikolojik ilk yardımda bulunacak ve iyileşmelerine katkı sunacak hemşirelere gereken bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazandırmak amacıyla hazırlandı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Dicle Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Fenerbahçe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi öğretim elemanlarının ortaklaşa hazırladığı projenin Yürütücülüğünü Dicle Üniversitesi Atatürk Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Funda Gümüş, Yürütücü Yardımcılığını ise İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Leyla Baysan Arabacı üstlendi.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Dilek Ayakdaş Dağlı ile Arş. Gör. Gülsenay Taş Soylu ve Arş. Gör. Ece Mutlu Satıl’ın da düzenleme ve bilim kurulunda yer aldığı proje kapsamında 7-8-9 Haziran tarihleri boyunca Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği ile Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği anabilim dallarında lisansüstü öğrenim görenlere yönelik olarak çevrimiçi dersler verilecek.

Toplamda 30 saat sürecek olan, teorik olarak ve interaktif yöntemlerle gerçekleşmesi planlanan afetlerde çocuk merkezli psikososyal müdahale eğitimi programında İKÇÜ SBF Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları Prof. Dr. Leyla Baysan Arabacı ile Dr. Öğr. Üyesi Dilek Ayakdaş Dağlı, Arş. Gör. Gülsenay Taş Soylu ve Arş. Gör. Ece Mutlu Satıl da çeşitli dersler verecek.