AkademiEğitimEn GüncelFEATUREDİKÇUSağlık

İKÇÜ Tıp Fakültesi Memnuniyet Araştırmasında 2’inci Sırada

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen Popüler Programların Mezun Memnuniyeti 2023 Araştırması’nda devlet üniversitelerinin tıp fakülteleri arasında 2’inci, Türkiye’deki tüm tıp fakülteleri arasında ise 6’ıncı sırada yer aldı

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından gerçekleştirilen Popüler Programların Mezun Memnuniyeti 2023 Araştırması sonuçları açıklandı. Araştırma kapsamında 2017-2022 yılları arasında üniversitelerin popüler lisans programlarından mezun 33 bin 249 öğrenciden online anketle toplanan veriler sonucunda, mezunların en memnun olduğu ilk 10 üniversite sunuldu. “Aidiyet Duygusu”, “Lisans Eğitiminin İşe Kabule Etkisi”, “Eğitiminin Çalışma Hayatında Kullanılabilirliği” ve “Üniversitesini Öneri Düzeyi” kriterlerine göre İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi, devlet üniversitelerinin tıp fakülteleri arasında 2’inci, Türkiye’deki tüm tıp fakülteleri arasında ise 6’ıncı sırada yer aldı.

Mezun memnuniyet araştırmasında 331 puan alarak üst sıralarda yer almasının, İKÇÜ Tıp Fakültesi’nin akademik ve bilimsel alanlarda her geçen gün gösterdiği yükselişle orantılı olduğunu dile getiren Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Agah Tekindal, “2010 yılında kurulan, 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında eğitim hayatına başlayan ve 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında ilk mezunlarını vermesinin ardından çok fazla zaman geçmeden akredite edilen İKÇÜ Tıp Fakültesi bilimsel yayın ve proje sayısı bakımından hep üst sıralarda yer alarak kısa sürede ulusal ve uluslararası anlamda birçok başarıya imza attı. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin öğrenciyi merkeze alan eğitim anlayışını benimseyen ve içselleştiren fakültemizin, akademik ve klinik anlamda öğrenci odaklı ve insanı önceleyen tutumunun karşılığını bu tür araştırmaların sonucu olarak görmek de elbette sevindirici: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin öğrenci memnuniyeti verileri, akademik ve bilimsel anlamdaki başarılarının da tesadüf olmadığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.