AkademiEğitimEn GüncelGenelHaberlerİKÇU

Rektör Köse, İKÇÜ’nün Yeni Dönem Hazırlıklarını Yerinde İnceledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında daha güzel bir kampüs oluşturma hedefiyle yürütülen çalışmaları yerinde inceledi

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından kampüs alanında yapılan çevre, peyzaj düzenleme, altyapı ve onarım çalışmalarını yakından takip ederek yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi. 

Kurumsal Kimliğe Yakışır Yapılar

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ve Prof. Dr. Yasin Bulduklu’nun da eşlik ettiği incelemelerde Rektörlük binasında yapımı devam eden yeni Senato Salonu hakkında yetkililerden bilgi alan Prof. Dr. Köse,  yeni alanın modern bir bilgi işlem altyapısı ile güçlendirileceğini söyledi. Üniversite ana giriş kapısı takı, Tuzla giriş kapısı takı, Fen ve Mühendislik Fakültesi binası ile spor salonunun kurumsal kimliğe uygun bir görsellikle ele alındığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Köse, özellikle çevre düzenlemelerinde yeşil alanların arttırılması üzerinde hassasiyetle durduklarını belirtti. Prof. Dr. Köse: “Diş Hekimliği Fakültesi’nin kampüs alanımıza taşınması ile hem İzmir’e modern bir diş hastanesi kazandıracağız hem de eğitim ve bilimsel faaliyetlerimizin altyapısını daha da güçlendirmiş olacağız. Bunun yanı sıra üniversitemizin olduğu kadar, ulusal anlamda kazandığı başarıyla üniversite paydaşlarımızın da gözdesi olan UBYS’nin mimarlarını, modern bir tasarım ile planlaması tamamlanan yeni Bilgi İşlem Merkezi’ne taşımayı hedeflemekteyiz” dedi. Mühendislik Fakültesi laboratuvarlarının Ağustos ayı itibariyle yeni binaya taşınmasının da öngörüldüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Köse, laboratuvarların tümünün merkez binada yer almasının hem öğrenciler hem de akademisyenler için kolaylık sağlayacağını ifade etti. 

Mithatpaşa Askeri Hastanesi’nin Yüzünü Tekrar Kente Döndüreceğiz

2011 yılında İKÇÜ’ye tahsis edilen ve İzmir’in en eski hastanesi ve tarihi mirası olan Mithatpaşa Askeri Hastanesi ile ilgili süreci de yakından takip ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Köse, hastanenin restorasyonunu tamamlamak için İKÇÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından Mayıs ayında başlatılan ihale sürecinin Haziran ayında nihayete erdiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Köse: “İzmir’in tarihine ve kültürüne ait, Mithatpaşa Yerleşkemizde yer alan bu önemli mirasın yüzünü tekrar kente döndürmek için gayret gösteriyoruz. Bu özel yapıyı tarihi dokusundan aldığımız ilhamla İzmir’imize özel bir kültür merkezi olarak dönüştürmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Ulaşımda Sorunsuz Bir İKÇÜ

Çiğli tramvay hattının dönem başında İKÇÜ’ye ulaşması için güzergahtaki altyapı çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Köse: “Tramvay hattının tamamlanması ile İKÇÜ, İzmir için kavşak noktasında yer alacaktır. İZBAN Kâtip Çelebi Üniversitesi durağına dair ihale sözleşmesinin Mayıs ayında imzalandığını biliyoruz Hattın tamamlanmasıyla ulaşımda sorunsuz bir üniversite haline gelmiş olacağız” şeklinde konuştu. 

“Burası Senin Yerin”

Biri yarı olimpik olmak üzere iki yüzme havuzu, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları gibi sportif imkanlar sunmasının yanında, öğrencilerine sosyal ve kültürel alanlarda da katkı sağlayan İKÇÜ’nün daha canlı bir kampüse sahip olması için yönetim olarak çok çalıştıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Köse: “İKÇÜ Ailesinin fertlerinden gelen tüm öneri ve istekleri önemle değerlendiriyoruz. ‘Burası senin yerin’ derken aynı zamanda İKÇÜ’yü birlikte tasarlayalım, birlikte geliştirelim demek istiyoruz. Öğrencimiz varsa biz de varız” dedi.