AkademiEğitimEn GüncelFEATUREDİKÇU

Yollar Türk Milli Komitesinden İKÇÜ’ye Ödül

Muhabir: Zeynep Yaşar

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’ne Karayolları Genel Müdürlüğü Yollar Türk Milli Komitesinin düzenlediği YTMK Ödül Yarışmasından iki ödül birden verildi

Karayolları Genel Müdürlüğü Yollar Türk Milli Komitesi tarafından 1998 yılından beri her yıl düzenlenen, karayolu mühendisliği ve ulaştırması konularında yüksek lisans tezi, doktora tezi, bildiri ve makale alanlarında verilen YTMK Ödülleri’nin 2022 yılı kazananları açıklandı.

Bilimin gelişmesine, bilimsel araştırmaların artırılmasına katkı sağlamak ve ülkemizin eğitim, araştırma ve uygulama kurumlarına destek vermek amacıyla düzenlenen YTMK Ödül Yarışmasında 1 Doktora Tezi, 8 Yüksek Lisans Tezi, 17 Bildiri ve Makale değerlendirmeye alındı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Oruç Altıntaşı’nın Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Yalçınkaya ile birlikte hazırladığı “Siting charging stations and identifying safe and convenient routes for environmentally sustainable e-scooter systems“ başlıklı çalışması,  2022 yılı YTMK Ödül Yarışmasında “Makale” dalında ödüle layık görüldü.

Dr. Öğr. Üyesi Altıntaşı’nın danışmanlığında, İKÇÜ Yüksek Lisans öğrencisi Mehmet İhsan Pekdemir tarafından hazırlanan “Bisiklet Paylaşım Sisteminin Kullanımına Etki Eden Faktörlerin Belirlenmesi: İzmir BİSİM Örneği” başlıklı çalışma ise “Yüksek Lisans Tezi” dalında ödül almaya hak kazandı.